Η φυγή Τζέιμς δεν αλλάξε τις ισορροπίες, οι τραυματισμοί Τσαλδάρη, Ταπούτου τις άλλαξαν

Συμπληρώθηκαν 10 αγώνες του Άρη χωρίς να έχει τον Ντομινίκ Τζέιμς στο ρόστερ του και βάσει στατιστικής και αριθμών η εικόνα της ομάδας δεν έχει διαφοροποιηθεί εξαιτίας της δικής του απουσίας, ούτε τόσο πολύ τα αποτελέσματα που είχε και έχει τώρα. Το… πρόβλημα του Άρη εστιάζεται περισσότερο στους τραυματισμούς που είχαν οι δύο έμπειροι Έλληνες, Χρήστος Ταπούτος και Δημήτρης Τσαλδάρης.

Ο Τζέιμς εγκατέλειψε τον Άρη στις 23 Ιανουαρίου, παραμονές του παιχνιδιού στο Ντόνετσκ για τη 2η αγωνιστική του Last 16 στο Γιούροκαπ. Από τότε μέχρι και χθες ο Άρης έχει δώσει 10 αγώνες, έχει κερδίσει τους τρεις (ΚΑΟΔ, Καβάλα στην Ελλάδα και Βιλερμπάν στην Ευρώπη), έχει χάσει τους επτά (Ντόνενσκ δύο φορές, Βιλερμπάν, Κίμκι στην Ευρώπη και Πανιώνιος, Ίκαρος, Ολυμπιακός στην Α1).

Το 30% (3/10) ποσοστό επιτυχίας είναι ελάχιστα χαμηλότερο από το ποσοστό που είχε η ομάδα με τον Τζέιμς στο ρόστερ της, ειδικότερα αν συνυπολογίσει τους αντιπάλους στην Ευρώπη και την διαφορά κλάσης που είχαν Κίμκι, Ντόνετσκ, Βιλερμπάν από τις Νίμπουρκ, Ρουντούπις, Γκαστέρα στον α’ γύρο. Με τον Τζέιμς οι κίτρινοι είχαν 9 νίκες σε 22 αγώνες, ποσοστό επιτυχίας 40,9%. Αυτό το 10% είναι η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων του Άρη, με και χωρίς Τζέιμς.

Το κενό του Τζέιμς καλύφθηκε εν πολλοίς από την κατακόρυφη άνοδο του Δημήτρη Βεργίνη (αλλά και του Νταν Μαυραειδή). Εκείνο που έλειψε στην ομάδα τον περασμένο μήνα είναι όχι ο Αμερικανός πλέι μέικερ, αλλά ο καλός Τσαλδάρης (του Δεκεμβρίου) και ο καλός Ταπούτος. Ο πρώτος δεν αγωνίστηκε καθόλου (με εξαίρεση δύο δεκάλεπτα με Ντόνετσκ, Βιλερμπάν), ο δεύτερος αγωνιζόταν με ενοχλήσεις στον αχίλλειο και γι’ αυτό οι αριθμοί του μειώθηκαν, από 13,1 πόντους σε 9,4 πόντους στα τελευταία δέκα παιχνίδια.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top