Η… χαρά αγνοείται! (video)

Ο Άρης δεν κατάφερε να γευθεί την χαρά της νίκης, παραχωρώντας ισοπαλία 0-0 στην Ξάνθη. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν μέτρια στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, παρουσίασε σοβαρά επιθετικά προβλήματα και έμεινε για τρίτο παιχνίδι χωρίς γκολ, σκορπώντας την πίκρα και τον προβληματισμό στους περίπου 15.000 φιλάθλους της που βρέθηκαν στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι κίτρινοι έπαιξαν από το 83’ με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Καστίγιο.

Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με 4-1-4-1, τον Φατί αμυντικό χαφ, τους Καστίγιο, Νέτο στα άκρα, Καπετάνο, Ουμπίντες στο κέντρο και μοναδικό προωθημένο τον Γιάκομπ.

Οι κίτρινοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά και μόλις στο 3’ ο Καπετάνος έχασε χρυσή ευκαιρία να σκοράρει μετά την «πάσα πάρε βάλε» του Γιάκομπ.

Στα πρώτα 15’ του αγώνα, οι κίτρινοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, απείλησαν την εστία του Βιβιάνι, αλλά ήταν αυτοί, όμως, που καρδιοχτύπησαν στο 16’, όταν ο Βελλίδης έκανε μια εκπληκτική απόκρουση σε πλασέ τετ α τετ του Πόι!

Οι μέσοι άλλαζαν συνεχώς θέσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, σε μια προσπάθεια των παικτών του Σάκη Τσιώλη να βρουν διαδρόμους απέναντι στη μαζική αμυντική διάταξη της Ξάνθης, η οποία έπαιζε με αντεπιθέσεις.

Στο 34’ οι κίτρινοι θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ όταν κεφαλιά του Λαζαρίδη σχεδόν εξ επαφής από φάουλ του Ουμπίντες πέρασε λίγο άουτ.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο, οι κίτρινοι δεν έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς την εστία του Βιβιάνι μόνο με ατομικέ ς προσπάθειες του Καστίγιο ή του Ουμπίντες απείλησαν την Ξάνθη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τσιώλης έκανε  δυο αλλαγές δίνοντας το σύνθημα για φουλ επίθεση. Στο παιχνίδι πέρασαν οι Πορτίγια, Τόχα, αντί των Ντίκο και Μίσελ. Ο Άρης γύρισε σε  4-4-2. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Καπετάνος, στα δεξιά ο Νέτο και σε ρόλο στόπερ οι Λαζαρίδης και Παπαζαχαρίας. Στη μεσαία γραμμή, ο Φατί είχε ως παρτενέρ τον Τόχα, ενώ ο Πορτίγια βρέθηκε  στην αριστερή πλευρά και ο Ουμπίντες στη δεξιά. Τέλος, οι Καστίγιο, Γιάκομπ ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά με το καλημέρα, με τους Γιάκομπ και Καζάκη να χάνουν εξαιρετικές ευκαιρίες στα πρώτα 5’ του δεύτερου ημιχρόνου.

Ο Άρης προσπάθησε να κινηθεί καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε με ένα εκρηκτικό 15λεπτο (55’-70’), όταν ο Βελλίδης έσωσε δυο φορές την εστία του από δύσκολες καταστάσεις.

Με την είσοδο του Ακόστα αντί του κουρασμένου Γιάκομπ, πέρασε φουνταριστός προωθημένος ο Καστίγιο, ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στο 74’ με κεφαλιά από την μικρή περιοχή.

Στα τελευταία πέρασε ως επιθετικός και ο Φατί, προκειμένου να αυξηθεί η επιθετική πίεση των κίτρινων… Παρόλα αυτά, ο Άρης αναγκάστηκε για δεύτερο συνεχόμενο  παιχνίδι να παίξει με δέκα παίκτες όταν στο 83’ αποβλήθηκε με υπερβολική δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Καστίγιο!

Στα τελευταία λεπτά μέχρι το σφύριγμα της λήξης ο Άρης άσκησε ασφυκτική πίεση στην άμυνα της Ξάνθης, αλλά δεν κατάφερε να λυτρωθεί…

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Μίσελ (46’ Τόχα), Καστίγιο, Φατί, Ντίκο (46’ Πορτίγια), Καπετάνος, Λαζαρίδης, Γιάκομπ (73’ Ακόστα), Ουμπίντες
ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Σταθάκης, Στάσιακ, Ντάνι, Ντίκα, Πόι, Καζάκης (73’ Σουάνης), Μαρσελίνιο (62’ Βλαχοδήμος), Μάνταλος (76’ Μαρκόφσκι).

Δείτε εδώ τις σημαντικότερες στιγμές του αγώνα:

{youtube}iZWCS3pk6mM|640|360|1{/youtube}

To Top