ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η ώρα των… μεσεγγυούχων, εβδομάδα εξελίξεων στην ΚΑΕ

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος είναι πιθανό να λάβει σήμερα τα ονόματα των ανθρώπων που θα ορίσει ο Ερασιτέχνης Άρης ως μεσεγγυούχους για την δωρεάν παραχώρηση των μετοχών της ΚΑΕ.

Αυτό θα είναι το προτελευταίο βήμα για την οριστική απεμπλοκή του Γουλιέλμου από τον μπασκετικό Άρη, καθώς θα πρέπει να ακολουθήσει η παραχώρηση των μετοχών.

Το θετικό είναι ότι παρά τις αντιξοότητες και την αναβλητικότητα του μεγαλομετόχου, διατηρείται σημείο επαφής και επικοινωνίας ώστε να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία.

Αυτό θα σημαίνει ότι όλες οι ευθύνες των αποφάσεων και των επιλογών θα πέσουν στον ΑΣ Άρης και κατ’ επέκταση στη διοίκηση πρωτοδικείου που θα οριστεί.

Οι μεσεγγυούχοι θα είναι 18 σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές διατάξεις, κατέχοντας έκαστος το 5% του μετοχικού κεφαλαίου που διαθέτει σήμερα ο Γουλιέλμος.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει άμεσα να βρεθούν τα 140.000 ευρώ ώστε στις 30 Ιουνίου να κατατεθούν στον ΕΣΑΚΕ μαζί με την ήδη υπάρχουσα εγγυητική των 60.000 ευρώ, ενώ είναι λογικό ο Λευτέρης Αρβανίτης και οι συνεργάτες του να εξηγήσουν – σε γενική συνέλευση του ΑΣ – το πλάνο για τη λειτουργία της ΚΑΕ στη μετά Γουλιέλμο εποχή.

To Top