Τζόρνταν για Τζορτζ Φλόιντ: «Είμαι λυπημένος και θυμωμένος»

Ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα ύστερα από την απάνθρωπη συμπεριφορά αστυνομικού κι ο Μάικλ Τζόρνταν ξέσπασε κι αυτός, στέλνοντας μήνυμα αλλαγής για ένα πιο δίκαιο σύστημα!

Ο Τζορτζ Φλόιντ είναι το τελευταίο θύμα της αστυνομικής βίας στην Αμερική. Η Μινεάπολη φλέγεται από αγανακτισμένους πολίτες κι ο Μάικλ Τζόρνταν, πήρε θέση για το απάνθρωπο περιστατικό. Ο Goat του παγκόσμιου μπάσκετ δηλώνει θυμωμένος και λυπημένος μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, καλεί τον κόσμο να ενώσει την φωνή του και να γίνει η αλλαγή που θα φέρει τη δικαιοσύνη και θα σταματήσει τον ρατσισμό και την βαρβαρότητα.

«Είμαι βαθιά λυπημένος, πονάω πραγματικά και είμαι θυμωμένος. Βλέπω και αισθάνομαι τον πόνο του καθενός, την προσβολή και την αγανάκτηση. Στέκομαι στο πλευρό όσων καταδικάζουν τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό και τη βία σε ανθρώπους λόγω του χρώματος. Εχουμε περάσει αρκετά.
Δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά οι μαζικές φωνές μας δείχνουν δύναμη αλλά και την αδυναμία των άλλων να τις χωρίσουν. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να δείξουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση και να μη γυρίσουμε ποτέ την πλάτη μας στην εκτός λογικής βαρβαρότητα.
Πρέπει να συνεχίσουμε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες κατά στις αδικίες και να απαιτήσουμε να λογοδοτήσουν οι ένοχοι. Η ενωμένη φωνή μας πρέπει να πιέσει τους ηγέτες μας να αλλάξουν τους νόμους μας, διαφορετικά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να δημιουργήσουμε μια συστημική αλλαγή. Ο καθένας μας πρέπει να είναι μέρος της λύσης και πρέπει να δουλέψουμε παρέα για να εξασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη για όλους.
Η καρδιά μου είναι με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και με τους αμέτρητους άλλους των οποίων η ζωή αφαιρέθηκε με βαρβαρότητα και χωρίς λογικής μέσω ρατσιστικών και άδικων πράξεων».
To Top