Η Super League δεν υπέγραψε τη “δήλωση νομιμοφροσύνης” της ΕΠΟ

Δεν πέρασε από το ΔΣ της Super League το σχέδιο της ΕΠΟ – κάτι σα “δήλωση νομιμοφροσύνης” –  να μπλοκάρει τη δυνατότητα των ΠΑΕ να προσφεύγουν είτε στα πολιτικά δικαστήρια είτε στο CAS για θέματα που αφορούν εγχώριες διαφορές.

Από το περασμένο Μάιο η ΕΠΟ είχε συντάξει τη σχετική «δήλωση» την οποία δημοσιεύει το SoccerPlus την οποία όπως προβλέπεται και στο νέο καταστατικό πρέπει να υπογράψουν ΠΑΕ προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Μεταξύ άλλων, στη «δήλωση» με την οποία η ΕΠΟ επιχείρησε να δεσμεύσει τις ΠΑΕ αναφέρετε ότι κάθε ΠΑΕ «θα παραπέμπει στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ως τελευταίο βαθμό κάθε εθνικής διάστασης διαφορά που προκύπτει, από ή σχετίζεται με την εφαρμογή του καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ την οποία το δικαστήριο θα εκδικάσει, αποκλειόμενης κάθε προσφυγής σε οποιοδήποτε πολιτικό δικαστήριο».

Στο ΔΣ της Super League στις 27 Ιουλίου ο Παναθηναϊκός ο ΠΑΟΚ αρνήθηκαν να υπογράψουν την δήλωση της ΕΠΟ επειδή έχουν προσφυγή στο CAS αλλά και δεν θέλουν να απεμπολήσουν την δυνατότητα προσφυγής από τα πολιτικά δικαστήρια.

Μαζί τους συντάχθηκε και η Νίκη Βόλου ο πρόεδρος της οποίας, Ανδρέας Πάτσης, όταν ρωτήθηκε για το αν ψηφίζει αρνητικά είπε οτι πέρα του ουσιαστικού του πράγματος πρέπει να συμπαρασταθούμε στον ΠΑΟ και στον ΠΑΟΚ εφόσον η προβλεπόμενη ποινή είναι η αποβολή τους από το πρωτάθλημα.

Οι υπόλοιπες ομάδες παρότι ήταν σύμφωνες με το περιεχόμενο τις δήλωσης της ΕΠΟ αποφάσισαν να μην το υπογράψουν και εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο της Super League Τάκη Αγραφιώτη να επαναδιαπραγματευτεί το περιεχόμενό της στις 30/7 κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top