Θέος: “Κλειδί τα παιχνίδια μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης”

O Τάσος Θέος, βοηθός προπονητή του Σούλη Παπαδόπουλου σχολίασε τις «ανάσες» που δίνει η διακοπή στην ομάδα και κατά πόσο βοηθάει, ενώ αναφέρθηκε στην ψυχολογική κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες εν όψει ενός κρίσιμου παιχνιδιού με τον Πανθρακικό. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν. 98,7”:

Με αφορμή την διακοπή του πρωταθλήματος, δήλωσε: «Το μόνο θετικό για τους ένα-δύο τραυματίες που επιστρέφουν είναι ότι θα είναι έτοιμοι από όλες τις πλευρές, αν και πιστεύω ότι η ομάδα είχε ρυθμό παρότι χάσαμε στα Γιάννινα. Μέσα από τις προπονήσεις και το φιλικό του Σαββάτου προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό στοχεύοντας στον ίδιο καλό ρυθμό σε συνδυασμό με το προτελευταίο αποτέλεσμα και την καλή εμφάνιση απέναντι στον Λεβαδειακό».

Για την ψυχολογική κατάσταση των παικτών και το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια, ανέφερε: «Η εμφάνιση, που συνδυάστηκε με την ήττα από τον Π.Α.Σ. Γιάννινα, μας προβλημάτισε και μας στεναχώρησε, αλλά είχαμε αρκετά καλά στοιχεία, αυτά που τόνισε και ο προπονητής. Θα πρέπει να διορθώσουμε κάποιες αδυναμίες που παρουσιάστηκαν, τις οποίες πληρώσαμε, και να ετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα. Το θετικό επίσης είναι ότι δεν παίζουμε μόνο εμείς αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που χρειάζονται βαθμούς. Άρχισαν να προβληματίζονται, ενώ μέχρι τώρα το άγχος το είχαμε εμείς».

Για το χαρακτήρα της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό, με γνώμονα ότι μετά θα παίξει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, σχολίασε: «Όταν ήρθαμε με τον κ. Παπαδόπουλο στην ομάδα είπαμε πως θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αναλόγως θα το αντιμετωπίζουμε. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον Πανθρακικό όπως και τα υπόλοιπα που μένουν αλλά και αυτά που ήδη παίξαμε. Από αυτά κρατάμε τα καλά και τα άσχημα στοιχεία ώστε να βελτιωθούμε για τους εναπομείναντες αγώνες και πιστεύω πως θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να πάρουμε τους βαθμούς που θα μας επιτρέψουν να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία».

Στην αναφορά του προπονητή πως «αν κερδίσουμε τον Πανθρακικό, σωθήκαμε»,  υπογράμμισε: «Τα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας είναι αυτά που μπορούν να μας οδηγήσουν στη σωτηρία, αλλά πάντα εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων που ενδιαφέρονται για τους βαθμούς. Σίγουρα με τις δυο νίκες που θα έχουμε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα έχουμε κάνει την πρώτη κίνηση. Έτσι το έθεσε και ο προπονητής, ο οποίος είναι πιο έμπειρος και ξέρει το άγχος και αυτών που είναι από πάνω μας».

Σε ερώτηση, ποια θα είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν την αναμέτρηση του Σαββάτου, τόνισε: «Σίγουρα ο αντίπαλος έρχεται για δυο αποτελέσματα. Εμείς έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας, που όλη τη χρονιά είναι στο «πλευρό» της ομάδας. Από την μεριά μας θα πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά όπως στο ματς με τον Λεβαδειακό. Γιατί μπορεί να μπει γρήγορα ένα γκολ και να μας φύγει το άγχος ή μπορεί και να πάει μέχρι το 90ό λεπτό γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να μην κάνουμε βεβιασμένα προσωπικά λάθη και αν είμαστε καλά δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Αν πιστεύει ότι το άγχος θα είναι καταλυτικός παράγοντας, ανέλυσε: «Όχι. Απλά έχει μεταφερθεί και στις άλλες ομάδες. Οι δικοί μας παίκτες έχουν συνηθίσει όλη την χρονιά την πίεση και το άγχος, είμαστε σε καλύτερη μοίρα από τους αντιπάλους και μην ξεχνάμε ότι παίζουμε και στην έδρα μας, πράγμα πολύ θετικό για όλους μας. Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα που δεν έχει «μάθει» να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, ενώ τόσα χρόνια πρωταγωνιστούσε στην Ευρώπη και στο Europa League».

Για τις διεργασίες που έχουν γίνει και προτάθηκε σαν βοηθός στην μεγάλη ομάδα, απάντησε: «Όλοι ξέρουμε για τις αλλαγές που έχουν γίνει στην ομάδα. Οι κ.κ. Πασσιαλής και Μπουγιουκλής είχαν περάσει από την πρώτη ομάδα. Εγώ ήμουν στα τμήματα υποδομής της Κ17, αλλά γνωρίζω και παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια της πρώτης ομάδας και έκρινε η διοίκηση, από την στιγμή που θα ερχόταν καινούργιος προπονητής, να βάλει για βοηθό του κάποιον από τις ακαδημίες που θα βοηθήσει και θα βάλει στο κλίμα τον νέο τεχνικό».

Τέλος, για τα 99 χρόνια «ζωής» του Άρη, έκλεισε λέγοντας: «Εμείς που είμαστε στην ομάδα καταλαβαίνουμε το μεγαλείο του Άρη αλλά και όλος ο κόσμος και πιστεύω να το γιορτάσουμε όπως και χθες στο «Παλαί», παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Είδαμε τον παλμό που είχε ο κόσμος και νιώσαμε σαν να παίζαμε σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Και εύχομαι αυτή την ένταση, αυτό τον παλμό να τον δούμε στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στο βόλεϊ με ευρωπαϊκές πορείες».

To Top