ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Θέος: “Το ελληνικό στοιχείο του Άρη βγάζει πάθος! Σημαντική και η επιτυχία των ακαδημιών”

Ο πρώην προπονητής ακαδημιών του Άρη, Τάσος Θέος, ο οποίος κατέκτησε με τους κιτρινόμαυρους τον τίτλο του πρωταθλητή το 2012 με την Κ17 (ενώ έχει κατακτήσει άλλα τρία πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό) μίλησε με αφορμή την πορεία της Κ15 μέχρι τον τελικό, αναφέρθηκε στην δουλειά που πρέπει να γίνεται στις ακαδημίες, τον φετινό Άρη αλλά και την Κέρκυρα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για την δουλειά που πρέπει να γίνεται στις ακαδημίες στο παιδαγωγικό κομμάτι:

Δεν το συζητάμε. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα. Πρέπει να πρεσβεύουμε κάποια πράγματα, τα οποία μαθαίνονται σε νεαρές ηλικίες. Έτσι ώστε αυτά τα παιδιά στο μέλλον να είναι σωστά καταρτισμένα. Γιατί αυτοί θα είναι το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει να δίνουμε βάσεις μόνο στο αγωνιστικό και τακτικό κομμάτι αλλά και σε όλο το κομμάτι της εκπαίδευσης και της καλλιέργειάς τους σαν άνθρωποι. Εγώ σαν προπονητής επικεντρώνομαι σε αυτό και προσπαθώ όλα αυτά τα χρόνια να κάνω τα παιδιά καλύτερους σαν ανθρώπους. Να σέβονται τους πάντες στο χώρο αλλά και στην κοινωνία μας.

Για τους γονείς που κοιτάνε στις Ακαδημίες μόνο την νίκη:

Χαίρομαι περισσότερο όταν βλέπω παίκτες όπως ο Ρέτσος, ο Γιαννιώτας, ο Διούδης που στέκονται στο υψηλό επίπεδο. Από την άλλη είδα παιδιά που είχαν ταλέντο αλλά δεν έφτασαν σε υψηλό επίπεδο. Εγώ θα χαρώ όταν δω τα παιδιά που θα μπορέσουν να σταθούν στο υψηλό επίπεδο. Νιώθω πως έβαλα ένα λιθαράκι για να πετύχουν αυτά τα παιδιά, μιας που πέρασαν από μένα, εκτός από καλοί ποδοσφαιριστές, να είναι και καλοί χαρακτήρες. Επικεντρώνομαι και σε αυτό το κομμάτι γιατί είναι δύσκολα τα χρόνια για τη χώρα μας, να βοηθήσουμε όλοι σε αυτό το δύσκολο κομμάτι των ακαδημιών, να λειτουργούμε καλύτερα.

Για τον Άρη που δεν είναι στη ”λάμψη” του αλλά παρόλα αυτά γονείς πήγαν τα παιδιά τους στην ομάδα:

Όσοι ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι, ξέρουμε ποιες ομάδες βελτιώνονται και που έχουν βοήθεια οι προπονητές. Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχουν άλλο budget στις ακαδημίες. Έχουν προπονητικά κέντρα κλπ. Ο Άρης έχει μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι. Κάποια στιγμή η διοίκηση θα κάνει βήματα. Να βρει το σπίτι της η ακαδημία. Συνθήκες που θα βελτιώσουν το έργο του προπονητικού staff και όλου του επιτελείου. Και τα παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη βελτίωση. Θα τους βοηθήσει στην εξέλιξη τους. Ήταν επιτυχία που η Κ15 του Άρη πήγε τελικό. Από κει που δεν υπήρχε, άρχισε ξανά να φαίνεται στο υψηλότερο επίπεδο. Οι μεγάλες ομάδες κοιτάνε τον πρωταθλητισμό αλλά αν δεν κοιτάνε τις ακαδημίες και την επόμενη μέρα, πιστεύω δεν θα έχουν καλή εξέλιξη.

Για τους ”μεγάλους” του Άρη:

Σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειαζόταν τη δυναμική του Άρη. Τον κόσμο, την ομάδα, την ατμόσφαιρα, που έχουν την χαρά να βλέπουν μέσα από το κρατικό κανάλι, ειδικά τώρα τελευταίο με το πολύ καλό ποδόσφαιρο του κ. Παντελίδη. Γιατί ο Άρης παίζει ωραίο ποδόσφαιρο αλλά παίρνει και αποτελέσματα. Αυτός είναι ο τέλειος συνδυασμός. Πιστεύω ο Άρης κάνει γρήγορα βήματα. Βαδίζει εκεί που πρέπει να είναι και ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να είναι πρωταγωνιστής και να διεκδικεί τρόπαια.

Για το κοντράστ νικών και ηττών στην Αθήνα:

Όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Είτε με τον πρώτο είτε με τον τελευταίο. Απλά έτυχε αυτά τα παιχνίδια να είναι στην Αθήνα. Η ομάδα πατάει καλά. Έχει καλή ψυχολογία. Θα τονίσω όμως το ελληνικό στοιχείο. Βλέπουμε Έλληνες παίκτες να περνούν και στα άλλα παιδιά που έρχονται από τις άλλες χώρες, τι είναι η ομάδα, το DNA. Βγάζουν περισσότερο πάθος. Όπως ο Μανώλης Σιώπης, ο Βαλεριάνος, ο Δεληζήσης αλλά και ο Φετφατζίδης. Πρέπει να στηριχτεί η ομάδα σε Έλληνες παίκτες και να πλαισιώνεται από ξένους ώστε να ανταποκριθεί στην Ευρώπη και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το ελληνικό στοιχείο βοήθησε την ομάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε λίγο καιρό πριν.

Για τον Παντελίδη:

Πάντα όταν έρχεται ένας προπονητής πρέπει να του δώσουμε ένα χρονικό διάστημα για να προσαρμοστούν οι παίκτες στα θέλω του. Αλλά και ο προπονητής να αξιολογήσει τον κάθε παίκτη και να βγάλει το καλύτερο από αυτόν. Πιστεύω αυτό βγάζει ο Παντελίδης. Βλέπουμε μια ομάδα να λειτουργεί σωστά σε κάθε κομμάτι και να βγάζει υγεία. Να το ευχαριστιούνται οι παίκτες, να το ευχαριστιέται ο κόσμος. Αν στηριχθεί σε αυτό η ομάδα, θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Για την Κέρκυρα:

Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Είμαστε εδώ και δύο μήνες. Έχουμε κάποια θέματα που θέλουμε να λύσουμε χωρίς να βγει στο αγωνιστικό κομμάτι. Πιστεύω όμως η Κέρκυρα στο τέλος θα διεκδικήσει αυτό που θέλει. Δηλαδή τις προνομιούχες θέσεις.

Για το αν αντικαταστήσει τον Αναστόπουλο στον πάγκο της Κέρκυρας (η ερώτηση έγινε πριν την παραίτηση Αναστόπουλου):

Όχι δεν έχουμε πει κάτι τέτοιο.

To Top