«Θα το ‘ξερα αν ήταν φασίστας ο Κατίδης…»

Ο Καλίφα Σανκαρέ υπήρξε συμπαίκτης του Γιώργου Κατίδη στον Άρη. Στενοχωρήθηκε τόσο απ’ την τιμωρία λοιπόν και την κατακραυγή που γνώρισε όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε. Όχι φυσικά για να υποστηρίξει πως καλώς έκανε την περιβόητη χειρονομία. Αλλά για να εκφράσει την πεποίθηση πως δεν είχε το παραμικρό ναζιστικό ή ρατσιστικό κίνητρο. 

Ο αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης μίλησε στην ιστοσελίδα sportfm.gr λέγοντας: «Ήμασταν συμπαίκτες πέρσι στον Άρη. Τον ξέρω πολύ καλά, επειδή τον ζούσα και ξέρω πως είναι πολύ καλό παιδί, γι’ αυτό και ήθελα να μιλήσω. Δεν είναι φασίστας και δεν συμπεριφέρεται ως τέτοιος. Σίγουρα ήταν λάθος, όμως είναι ένα νεαρό παιδί.

Κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση ερχόταν έλεγε “γεια” σε όλους και πριν από κάθε παιχνίδι με έπιανε και μου έλεγε καλή επιτυχία. Ακόμα, την τελευταία φορά που τον είδε, ήρθε με αγκάλιασε και μιλήσαμε για αρκετή ώρα. Νομίζω πως θα το καταλάβαινα αν ήταν φασίστας. Δεν θα είχαμε τόσο καλή επικοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόλο που τόνισε λοιπόν ότι «το θεωρώ πολύ λογικό να τιμωρηθεί, καθώς θα ήταν λάθος και θα πρέπει να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι», εξέφρασε την άποψη πως ήταν πολύ βαριά η τιμωρία του. «Σίγουρα πρέπει να παλέψουμε για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, όμως αυτή η ποινή που του επιβλήθηκε, μπορεί να βάλει μέχρι και τέλος στην καριέρα ενός νεαρού παίκτη. Αυτό θα ήταν πολύ άδικο», τόνισε.

To Top