Ιατρού: “Η εκπομπή της ΕΡΤ, η τιμωρία της ΑΕΚ και οι εκλογές σε Λέσχη και ΠΑΕ”

O αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη, Νίκος Ιατρού μίλησε μεταξύ άλλων για τα όσα ακούστηκαν στη χτεσινή εκπομπή της ΕΡΤ, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις του φορέα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν. 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην εκπομπή που αναφερόταν στο διαφαινόμενο υποβιβασμό της ΑΕΚ και στο πώς αναμένεται να αντιδράσει η Λέσχη: «Εμείς μόλις λάβαμε γνώση για αυτήν την εκπομπή, είδαμε ένα τμήμα της. Μιλάμε για άθλιες τοποθετήσεις καλεσμένων γιατί συγκρίνουν τελείως ανόμοια πράγματα. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι έγινε στο ματς Βέροια- Άρης. Κυνηγήθηκε κανένας παίκτης; Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κανένας φίλαθλος; Δεν έγινε τίποτα απολύτως.

Συγκρίνουν ανόμοιες καταστάσεις, ενώ ο Άρης έχει υποστεί στο παρελθόν με το χειρότερο τρόπο τις συνέπειες εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, όπως στο ματς με τον Ηρακλή. Ήταν και οι εννιά αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, η οποία δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εμείς σαν Λέσχη αντιδράσαμε αμέσως, βγάλαμε ανακοίνωση. Άλλωστε είμαστε ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου. Σύντομα, θα έχουμε και μια συνάντηση με την ΠΑΕ για να δούμε μήπως χρειαστεί να παραστούμε σε όλα τα αρμόδια όργανα που θα προσφύγει η ΑΕΚ. Γιατί έχουμε έννομο συμφέρον. Η ΑΕΚ πρέπει να τιμωρηθεί, γιατί υπάρχει το δεδικασμένο του Παναθηναϊκού πέρυσι, αλλά και το δικό μας με τον Ηρακλή παλαιότερα. Πρέπει να υποστούν και αυτοί τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος».

 Για τις επόμενες κινήσεις της Λέσχης είπε: «Αυτό που θα κάνουμε είναι να ζητήσουμε τις κασέτες από την ΕΡΤ, θα τις δούμε και μετά θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε εναντίον και του καναλιού που φιλοξένησε αυτήν την εκπομπή, αλλά και των παραγωγών και των καλεσμένων που βρίσκονταν εκεί και έκαναν αυτές τις τοποθετήσεις. Γιατί θίγεται άμεσα ο σύλλογός μας».

 Για το χτεσινό διοικητικό συμβούλιο και το τι ακριβώς συζητήθηκε, τόνισε: «Η προσωρινή διοίκηση και στην ΠΑΕ και στη Λέσχη, η οποία διορίστηκε από το ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, είναι διοίκηση ειδικού σκοπού. Ο σκοπός φαίνεται να έχει επιτευχθεί, αλλά τα προβλήματα είναι τόσο πολύ μεγάλα στο σύλλογο, που δε μπορεί μια προσωρινή διοίκηση να τα «τρέξει», όπως μια εκλεγμένη από τον λαό διοίκηση. Γι αυτό και εμείς περιμένουμε σήμερα μια απάντηση από τη ΔΕΘ για το πότε θα είναι διαθέσιμη η αίθουσα και μόλις μας ανακοινωθεί, θα κάνουμε γενική συνέλευση με θέματα αρχαιρεσίες τόσο στην ΠΑΕ, όσο και στη Λέσχη Φίλων Άρη.

Η γενική συνέλευση θα γίνει κανονικά στο «Βελλίδειο» Εκεί θα καλέσουμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί, όλους όσους έχουν γραφτεί έστω και μία φορά. Μετά θα συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να τακτοποιηθούν οικονομικά και να έχουν δικαίωμα ψήφου στις ερχόμενες εκλογές.

Γιατί θέλουμε η καινούρια διοίκηση που θα προκύψει, να εκπροσωπεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων. Θέλουμε μια ευρύτατη αποδοχή, που να εκφράζει όσο γίνεται περισσότερο κόσμο».

 Τέλος, για το να υπάρχει περίπτωση να γίνουν ταυτόχρονα οι εκλογές σε ΛΦΑ και ΠΑΕ, ανέφερε: «Μπορεί να στηθούν κάλπες και για τη Λέσχη και για την ΠΑΕ, αλλά αυτό θα συζητηθεί. Υπάρχει πάντως τέτοιο ενδεχόμενο. Επειδή βάσει καταστατικού, πρέπει πέντε ημέρες πριν από τη σύγκλιση της γενικής συνέλευσης να υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την ΠΑΕ. Εμείς και σήμερα αν έχουμε την απάντηση, θα το ανακοινώσουμε για να δούμε ποιοι ενδιαφέρονται να βάλουν υποψηφιότητα και μετά το Πάσχα θα γίνουν, κατά τα φαινόμενα, οι εκλογές. Στις αρχές Μαΐου. Θα δούμε τι θα αποφασίσει και η γενική συνέλευση».

To Top