ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιεροσυλία-αηδία και δυο μέτρα, δυο σταθμά! Νέο “ξεγύμνωμα” με Ματίγια, Τζαβέλλα: Βρίζεις; Αθώος!

Την υψηλότερη προβλεπόμενη ποινή επέβαλλε χθες το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League στον Χαβιέ Ματίγια, εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Την ίδια ώρα αθώωνε τον Γιώργο Τζαβέλλα, σε μια απίστευτη εκδοχή του τι είναι ύβρις, αλλά και το πώς πρέπει ή δεν πρέπει να πανηγυρίζει ένας ποδοσφαιριστής το πιο χαρμόσυνο γεγονός της ζωής του: την επερχόμενη γέννηση του παιδιού του.

Το ζήσαμε κι αυτό. Ο Ματίγια τιμωρήθηκε τελικά με δύο αγωνιστικές για τον πανηγυρισμό του στο γκολ που πέτυχε με πέναλτι στο ματς με τον Παναιτωλικό. Θεωρείται ότι έκανε μια άσεμνη χειρονομία την οποία δεν αντιλήφθηκε ΟΥΔΕΙΣ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Ο ίδιος στην απολογία του είπε: «Είμαι αρχηγός του Άρη και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Παίζω μπάλα 16-17 χρόνια και δεν έχω δώσει δικαιώματα. Ήταν το πρώτο γκολ που πέτυχα τους δύο μήνες που γνωρίζω ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος στο πρώτο μας παιδί και ήθελα να της αφιερώσω το γκολ. Αυτό που αποτυπώνει η συγκεκριμένη φωτογραφία, αποτυπώνεται από όλες τις φωτογραφίες μαζί και όχι μόνο από τη συγκεκριμένη. Μόνο αυτό τον πανηγυρισμό είχα στον μυαλό μου, να βάλω τη μπάλα κάτω από τη φανέλα και να το αφιερώσω στη γυναίκα μου. Δεν συνειδητοποίησα ότι φαινόταν ότι έκανα κάτι τέτοιο. Δεν το κατάλαβα, μου το είπαν μετά από δύο μέρες. Ήταν δίπλα μου παίκτες του Παναιτωλικού  και δεν μου είπαν κάτι».

Ο Τζαβέλλας βέβαια στην απολογία του, την ίδια μέρα, για το παιχνίδι με τον Άρη έγραψε… ιστορία. Την ώρα που όλη η ποδοσφαιρική, και όχι μόνο, Ελλάδα πενθούσε για τη δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού, ένας διεθνής ποδοσφαιριστής, 34 ετών, θεωρητικά έμπειρος στήθηκε μπροστά στην κάμερα, επικαλέστηκε μέρος των γεννητικών οργάνων και χαρακτήρισε κάπως τους οπαδούς του Άρη. Σε αυτό έγινε ο… χαμός. Αθωώθηκε με απίστευτες δικαιολογίες. Ντρέπεται και η ντροπή.

Το κορυφαίο κοντράστ:

Α. ο Τζαβέλλας αθωώθηκε γιατί είπε μια εμετική φράση -την οποία κατέγραψε η κάμερα και “μπήκε” στα σπίτια όλων των Ελλήνων φιλάθλων- θεωρητικά στα άδεια τσιμέντα (τα οποία δεν μπορούν να προσβληθούν συμπεραίνεται πως ειπώθηκε μεν η φράση, αλλά δεν απευθύνονταν στους οπαδούς του Άρη, ειπώθηκε προς το άδειο πέταλο, συνεπώς ούτε γάτα, ούτε ζημιά).

Β. ο Ματίγια τιμωρήθηκε για μια δήθεν χειρονομία απέναντι στα… άδεια τσιμέντα, τα οποία δεν μπορούν να προσβληθούν!

Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια.

Για την ιστορία, η ΠΑΕ  θα καταθέσει έφεση προκειμένου να πέσει η ποινή. Σημειώνεται πως ο Ματίγια θα χάσει σίγουρα το ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το επόμενο παιχνίδι είναι με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Εάν κερδίσει ο Άρης την έφεση τότε θα αγωνιστεί κανονικά ο Ισπανός, διαφορετικά θα απουσιάσει και από αυτό το ματς.

To Top