Κάνει πίσω η Taff, προς λύση τα τηλεοπτικά του μπάσκετ

Λύση στην εκκρεμότητα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος αναμένεται να δοθεί στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ της προσεχούς Πέμπτης (10/1).

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες έχει επιτευχθεί πρόοδος στις συζητήσεις του προέδρου της Λίγκας Γιώργου Χαλβατζάκη και των συνεργατών με την διαφημιστική εταιρεία Taff, που έχει ρόλο μεσολαβητή στην συμφωνία με την ΕΡΤ. Η εμπλοκή στο θέμα των τηλεοπτικών, που εμπόδισε την υπογραφή της συμφωνίας με την κρατική τηλεόραση και την έναρξη της καταβολής των δόσεων προς τις ΚΑΕ της Α1, είχε προκληθεί στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ στις 18 του περασμένου μήνα, Δεκεμβρίου.

Στην συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της διαφημιστικής εταιρείας Ντίνος Ντέρης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δώδεκα ομάδων – πλην των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού που έχουν μεμονωμένα συμβόλαια με την Taff – ότι το ποσό των 1.700.000 ευρώ, που τους αναλογεί θα φορολογηθεί στο σύνολο του με ποσοστό 21% και όχι κατά το ήμισυ όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

Οι δώδεκα ΚΑΕ αντέδρασαν έντονα, διότι με παρακράτηση 21% του συνόλου του ποσού, τα χρήματα που αφαιρούνται από τα 1.700.000 ευρώ φτάνουν τα 400.000 και τα έσοδα τους μειώνονται ακόμη περισσότερο. Η ένταση… χτύπησε κόκκινο και ο πρόεδρος του Πανιωνίου Ηλίας Λιανός ζήτησε από τον Ντέρη να αποχωρήσει από την αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ.

Στις ημέρες, που μεσολάβησαν ο Χαλβατζάκης και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να πείσουν την διαφημιστική εταιρεία να υποχωρήσει και να τηρηθεί η αρχική συμφωνία, ώστε και η εκκρεμότητα να λυθεί άμεσα και οι αγώνες του πρωταθλήματος της Α1 να συνεχίσουν να μεταδίδονται από την ΕΡΤ. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η Taff θα υποχωρήσει, το ποσό των 1.700.000 ευρώ θα φορολογηθεί κατά το ήμισυ με ποσοστό 21% και η συμφωνία με την κρατική τηλεόραση θα υπογραφεί άμεσα.

Σε αντίθετη περίπτωση… ασφυξία

Σε περίπτωση, που η εκκρεμότητα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, δεν λυθεί άμεσα, το πρωτάθλημα θα κινδυνεύσει να… τιναχτεί στον αέρα. Και αυτό, γιατί οι 12 ΚΑΕ θα βρεθούν σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα εισέπραξαν την δόση της χορηγίας του ΟΠΑΠ, που ήταν προγραμματισμένο να δοθεί στις 15 Ιανουαρίου, για να προχωρήσουν σε πληρωμές σε παίκτες, προπονητές και υπαλλήλους εν όψει των Εορτών και η επόμενη δόση του ΟΠΑΠ έχει οριστεί να καταβληθεί τον ερχόμενο Απρίλιο! Κάτι, που σημαίνει ότι σε ενδεχόμενη καθυστέρηση της τηλεοπτικής συμφωνίας και καταβολής των δόσεων από την ΕΡΤ, τα ταμεία των ΚΑΕ θα… στεγνώσουν από ρευστό και οι ομάδες δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους παίκτες, προπονητές και υπαλλήλους τους.

Σε περίπτωση νέας εμπλοκής, ωστόσο, ζημιωμένη θα βγει και η διαφημιστική εταιρεία, που θα κινδυνεύσει να χάσει την προμήθεια της από την τηλεοπτική συμφωνία.

Πηγή: pamesports.gr

 

To Top