Κέρδισαν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση

Έπεισαν! Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου μετά τα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη. Παιχνίδια που συνδυάστηκαν με νίκες και διάθεση από τους «κίτρινους» για αντιστροφή του κλίματος.

Στην Καλαμαριά ο Άρης δεν ήταν εντυπωσιακός είναι η αλήθεια. Αλλά κέρδισε. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, όχι για να παίξει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών (άλλωστε αυτό ήταν αδύνατο λόγω του τραγικού αγωνιστικού χώρου), αλλά για να κερδίσει. Στόχος των παικτών του Σάκη Τσιώλη ήταν η νίκη για ψυχολογικούς λόγους. Άλλωστε,  έμοιαζε να έχει… ξεχάσει τις νίκες μετά από έντεκα αγώνες.

Όπως το ίδιο πράγμα ζήτησαν και στο παιχνίδι στην «ΑΕΛ FC ARENA». Με πιο μεθοδικό τρόπο. Με πιο ορθόδοξη τακτική και στρωτό ποδόσφαιρο ο Άρης έκανε το 2/2, στις δύο αναμετρήσεις.

Κοινός παρονομαστής στα δύο αυτά παιχνίδια ήταν αδιαμφισβήτητα η διάθεση των παικτών. Γυάλιζε το μάτι τους. Ήθελαν να αποδείξουν ότι είναι εδώ. Ότι η αναταραχή που -ευτυχώς- έφερε η ήττα από τον Ατρόμητο, είχε αποτελέσματα.

Διότι ας μη γελιόμαστε η εμφάνιση δεν ήταν καλή, αλλά αν ο Άρης κέρδιζε δε θα ένοιαζε και κανέναν στην τελική (εκτός του Σάκη Τσιώλη). Όμως είπαμε «η νίκη έχει πολλούς πατέρες, αλλά η ήττα είναι ορφανή». Αυτό το ξέρουν καλά και οι οπαδοί του Άρη, οι οποίοι ζητούν συνεχώς από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μόνο νίκες, ακόμα και στο δίτερμα της προπόνησης. Δεν είναι υπερβολική απαίτηση.

Είναι νοοτροπία και ιδεολογία μεγάλης ομάδας. Η νίκη σε κρατάει σε εγρήγορση και σου δίνει κίνητρο πάντα. Έτσι, με νίκη ο Άρης ξεπέρασε την πρώτη μεγάλη φουρτούνα (μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες), διότι είχε καλό καπετάνιο. Τον προπονητή του, ο οποίος διαχειρίστηκε σωστά την όλη κατάσταση. Ένας προπονητής που φέτος έβαλε στοίχημα κυρίως με τον εαυτό του και δείχνει διατεθειμένος να το κερδίσει.

Δείχνει διατεθειμένος να φτάσει ως το. τέρμα με τον Άρη. Κι απ’ ότι φαίνεται θα έχει άξιους συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια τους ποδοσφαιριστές του.

Αυτούς που στην πρώτη δυσκολία έβγαλαν ποδοσφαιρικό εγωισμό και τσαμπουκά. Που έδειξαν πείσμα και διάθεση. Που κέρδισαν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

To Top