Καβάλα και Περιστέρι πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση στον Άρη

Δύο δηλώσεις ξεχώρισαν μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Έγιναν χθες από δυο Έλληνες προπονητές. Τον Δημήτρη Πρίφτη και τον Αργύρη Πεδουλάκη και έχουν την δική τους ξεχωριστή σημασία.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

“Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τους παίκτες που στήριξαν την ομάδα σε μία πολύ δύσκολη χρονιά για να τελειώσει αξιοπρεπώς. Την πρώτη χρονιά, από απειρία είχαμε ένα άνοιγμα 900 χιλιάδων, φέτος αυτό έχει πέσει στις 400 χιλιάδες κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, αφού πλέον είναι μία διαχειρίσιμη κατάσταση. Κι αν συνέβη αυτό, το οφείλει σε αυτά τα παιδιά. Πληρώνονται για την πρώτη χρονιά ακόμα κι αν δεν το δέχονταν θα υπήρχαν μη αξιοπρεπείς καταστάσεις για την ομάδα. Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη πια. Μπορεί να στηριχθεί στο μέλλον η ομάδα σε αυτά τα παιδιά”.

pale-lavaraΑυτή η δήλωση ανήκει στον Αργύρη Πεδουλάκη, προπονητή του Περιστερίου, ομάδας που αντιμετώπισε τετάστια οικονομικά προβλήματα και πέρσι και φέτος, ομάδας που οι ξένοι της δεν είχαν καν αυτοκίνητα για να πάνε στο γήπεδο για προπόνηση. Κι όμως, έστω και… λειψή (αφού έφυγαν αρκετοί παίκτες) μέχρι το τέλος παρουσίασε εικόνα ΟΜΑΔΑΣ εντός κι εκτός παρκέ, αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα, χωρίς να τα κάνει… σημαία.

“Είμαι πολύ συγκινημένος σήμερα γι’ αυτή τη μεγάλη νίκη και την τεράστια προσπάθεια που έκανε η ομάδα. Καταφέραμε να κατακτήσουμε την 6η θέση, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αυτό είναι κάτι που μεγάλο για μας. Πλέον έχω πάψει να είμαι οδηγός αυτής της ομάδας, ακολουθώ τους παίκτες”.

Δήλωση του Δημήτρη Πρίφτη μετά τη νίκη της Καβάλας επί του Πανιωνίου χθες το απόγευμα. Μιας Καβάλας που ο καλύτερα πληρωμένος παίκτης έχει πάρει δύο δόσεις συμβολαίου, που χθες έπαιζε χωρίς τον καλύτερό της παίκτη (Μάικ Τέιλορ) και μέσα στη χρονιά της έφυγαν δύο Αμερικανοί.

Δύο παραδείγματα ομάδων με προβλήματα, που όμως δεν αλλοίωσαν την εικόνα και τον χαρακτήρα τους σαν ομάδες. Αυτό έλειπε φέτος από τον Άρη. Δεν ήταν ομάδα. Δεν έγιναν ποτέ ένα ούτε η διοίκηση με τον προπονητή, ούτε ο προπονητής με τους παίκτες, ούτε οι παίκτες με τη διοίκηση. Πάντα ευθύνεται περισσότερο από όλους η “κεφαλή”, η διοίκηση, στην προκειμένη περίπτωση ο Γιάννης Δαμιανίδης, αλλά ποτέ μόνο αυτή για ένα αποτέλεσμα.

ΥΓ: Ο Λευτέρης Αρβανίτης νιώθει έτοιμος να αναλάβει ένα φορτίο πολύ βαρύ μέσα από ένα πολύ δύσκολο μονοπάτι σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Χρειάζεται την στήριξη όλων από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει, στήριξη όμως έμπρακτη, όχι στα λόγια με κολακείες και υποσχέσεις ή γλειψίματα προς ιδίον όφελος.

To Top