Και εγένετο… Αυτοκράτορας! Ο χαρακτηρισμός του Δενδρινού που συνοδεύει τον Άρη μια ολόκληρη ζωή!

Ο Άρης είναι ο “Αυτοκράτορας” του ελληνικού μπάσκετ, η ομάδα που έβαλε το μπάσκετ σε κάθε ελληνικό σπίτι, η μόνη ομάδα που ένωσε όλους τους Έλληνες κάθε Πέμπτη βράδυ την δεακετία του ’80. Ο χαρακτηρισμός “Αυτοκράτορας” δόθηκε μετά από έναν αγώνα με τον Πανιώνιο από τον Μάκη Δενδρινό…

Ο τεχνικός του Πανιωνίου τότε είχε προσδώσει τον χαρακτηρισμό “Αυτοκράτορας” διαμαρτυρόμενος για την διαιτησία μετά τη νίκη του Άρη με 83-80 στη Νέα Σμύρνη σε έναν επεισοδιακό αγώνα.

Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ στο αφιέρωμα που έκανε για τον συγκεκριμένο αγώνα “ο χαρακτηρισμός «Αυτοκράτορας» είναι έμπνευσης του Μάκη Δενδρινού μετά από τον επεισοδιακό (επίθεση των ΜΑΤ στους θεατές μετά το σφύριγμα της λήξης και την ρίψη αντικειμένων προς την αποστολή των «κίτρινων») αγώνα Πανιωνίου – Άρη 80-83 της σεζόν 1986-87. «Σήμερα έπαιξε μια αυτοκρατορία μέσα και έξω από τα γήπεδα εναντίον ρομαντικών νομάδων», είχε δηλώσει ο τότε προπονητής του Πανιωνίου Μάκης Δενδρινός θεωρώντας ότι η ομάδα του είχε αδικηθεί από την διαιτησία και τα λόγια του προκάλεσαν την οργή των παραγόντων του Άρη και του προπονητή του, Γιάννη Ιωαννίδη. Ο Άρης μήνυσε τον Δενδρινό, αλλά ο χαρακτηρισμός «Αυτοκρατορία» έμεινε για να περιγράφει την κυριαρχία του Άρη στην Ελλάδα από το 1984 έως το 1991”.

To Top