Κακός μας δαίμονας οι Ρουμάνοι!

Η κλήρωση της Εθνικής μας μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανική, ωστόσο, οι αριθμοί λένε το αντίθετο. Η παράδοση με τους Ρουμάνους δεν είναι ιδιαίτερα καλή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς σε 32 αναμετρήσεις έχουμε 7 νίκες, 8 ισοπαλίες και 17 ήττες!

Η τελευταία φορά που αντιμετωπίσαμε τη Ρουμανία ήταν στις 15 Νοεμβρίου του 2011, ενώ το πρώτο μας παιχνίδι για τα μπαράζ θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου του 2013. Τότε είχαμε ηττηθεί σε ουδέτερο γήπεδο (στο Αλταχ της Αυστρίας) με 3-1. Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε σκοράρει ο Καραγκούνης (34′ ), ενώ για τους αντιπάλους μας οι Τόρζε (17′), Τανάσε (61′), Κίπτσιου (81′).

Για τα Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουμε αναμετρηθεί έξι φορές με τους Ρουμάνους, χωρίς να έχουμε καταφέρει ακόμα να πανηγυρίσουμε νίκη (3 ήττες, 3 ισοπαλίες).

Για το Βαλκανικό Κύπελλο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μία νίκη, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ στα φιλικά υπάρχει κάπως ισορροπία. Συγκεκριμένα έχουμε νικήσει τους Ρουμάνους 6 φορές, έχουμε ηττηθεί 7 και 2 παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Τελευταίο επίσημο παιχνίδι ήταν στις 26 Απριλίου του 1989 στο ΟΑΚΑ, με το ματς να τελειώνει χωρίς γκολ. Από τότε έχουν γίνει οκτώ αγώνες με την Ελλάδα να επικρατεί στους πέντε και τη Ρουμανία στους τρεις.

Χρειάστηκαν να περάσουν 48 χρόνια και 15 αναμετρήσεις για να καταφέρει η Ελλάδα να πανηγυρίσει απέναντι στη Ρουμανία. Η πρώτη μας νίκη ήταν το Δεκέμβριο του 1978 με 2-1. Η μεγαλύτερη ήττα μας ήταν στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην ιστορία τους με 8-1 το Μάιο του 1930, ενώ έχουμε ηττηθεί και με 6-1 το 1977. Αντίθετα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει νικήσει μόνο μία φορά με διαφορά περισσότερη από ένα τέρμα…

Ο Ιούλιου Μπόντολα είναι ο Ρουμάνος που έχει παραβιάσει περισσότερες φορές από κάθε άλλον συμπατριώτη του την ελληνική εστία. Συγκεκριμένα πέτυχε 7 γκολ κόντρα στην Εθνική μας τη δεκαετία του 30 για το βαλκανικό Κύπελλο.

Πηγή: www.novasports.gr

To Top