Καλαϊτζίδης: “Επιστρέφω χωρίς Σκόρδα”

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης τόνισε θα επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία του Άρη αν αποχωρήσει ο Λάμπρος Σκόρδας.

Ο Ελληνας προπονητής, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» τόνισε ότι για ηθικούς λόγους δεν μπορούσε να παραμείνει, γιατί θα ήταν σαν να πρόδιδε όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκε τους τελευταίους μήνες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αρχικό πλάνο: «Ηταν προτεραιότητα η Β’ Εθνική, δεν συζητούσαμε κάτι άλλο. Τελευταίως έγινε Γ΄ λόγω των συνθηκών».

Για το αν παραιτήθηκε λόγω της επιστροφής του Σκόρδα στη διοίκηση: «Αυτός ήταν ο λόγος. Τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω, όλοι όμως ζούμε στην ίδια πόλη και η αύρα που υπάρχει χαρακτηρίζει τους ανθρώπους. Εκτιμώ ότι με βάσει το νέο διαμορφωθέν εργασιακό περιβάλλον εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι ωφέλιμος. Καταρχήν ήταν ανέντιμο, λόγω του τρόπου που μου συμπεριφέρθηκαν όλοι οι άνθρωποι του Άρη, οι οργανωμένοι, όλη αυτή οι παράμετροι δεν μου επέτρεπε να πάω σε μία άλλη κατάσταση. Αυτομάτως θα ήταν σαν να αρνούμαι αυτούς τους ανθρώπους».

Για το αν θα επιστρέψει αν αλλάξουν τα δεδομένα: «Μου έχει ζητηθεί και είπα ότι βεβαίως θα το κάνω με μεγάλη χαρά. Οι συμπεριφορές των ανθρώπων άλλες φορές μας απογοητεύουν και άλλες να έχουμε εμπιστοσύνη. Εγώ δεν θα μπορούσα να τους αρνηθώ».

Για το αν δέχτηκε κρούση από άλλες ομάδες: «Ήδη έχω πρόταση και πριν από αυτό, όταν οι άλλοι διέκριναν ότι υπάρχουν προβλήματα στον ΑΡΗ από μια κυπριακή και μία ελληνική ομάδα. Εκτιμώ ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια των ανθρώπων του Άρη».

Για το ό,τι η επιστροφή Σκόρδα συσπείρωσε τον κόσμο: «Νομίζω ότι ξύπνησαν πολλές συνειδήσεις πλέον. Η πρότερη κατάσταση μπορεί να τους έφερε σε ένα λήθαργο. Η προσπάθεια του Σκόρδα αφύπνισε πολλούς. Τώρα νομίζω ότι κανείς δεν θα αφήσει τον Άρη να πορευτεί χωρίς να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες επιτυχίας του. Τους συσπειρώνει γύρω από τον Άρη».

Για την επικοινωνία που είχε με τον Σκόρδα: «Μου τηλεφώνησε να μου πει γιατί βιάστηκα να αποσυρθώ. Του είπα ότι το νέο περιβάλλον εργασίας δεν μου επιτρέπει να είμαι ωφέλιμος στον Άρη».

Για το τι είδε στην αρχή και τον έπεισε να αναλάβει τον Άρη: «Υπήρχε ένα διοικητικό πλάνο, το οποίο, όπως το ερμήνευσα, μπορούσε να φέρει τους οικονομικούς πόρους που θα επέτρεπε στη διοίκηση να δράσει σε δύο επίπεδα, το ομαλό πέρασμα της σεζόν ρυθμίζοντας χρέη του παρελθόντος και τα χρήματα ώστε να μην έχει ο αποδυτηριακός χώρος προβλήματα».

Για το πώς θα προλάβαινε ο Άρης να είναι έτοιμος: «Αγωνιστικά θα σας πω ότι οι επιλογές μας ήταν ήδη έτοιμες, απλά καθυστερούσαμε γιατί ανήκαμε στις ομάδες χωρίς αδειοδότηση και επειδή είχαμε περιορισμό έπρεπε να ήμασταν πολύ προσεκτικοί στις μεταγραφές μας. Οι τρεις άνω των 24 έπρεπε να προσφέρουν για έξι στελέχη. Εμείς τα είχαμε βρει αυτά τα στελέχη, απλά υπήρχαν κάποιες αδυναμίες οι οποίες εν ευθέτω χρόνο θα λύναμε και θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε».

Για τη σχέση του με τον Αρβανιτίδη και αν θα τον ενδιέφερε ένας καθαρός Άρης στη Γ’ Εθνική: «Η σχέση μου με τον κ. Αρβανιτίδη είναι επαγγελματική. Δουλέψαμε εφτά σεζόν μαζί αλλά ήταν μία εφταετία με πολλές συγκρούσεις επ’ ωφελεία της ομάδας. Υπάρχει μία αμοιβαία εκτίμηση και τίποτα περισσότερο. Εγώ αν θα ήμουν Αρβανιτίδης θα το διεκδικούσα με κάθε τρόπο. Θα το επέλεγα εγώ για τον εαυτό μου».

To Top