Καμπερίδης ο 8ος, μιας πολύ μικρής και ιδιαίτερης κατηγορίας προσώπων!

Ο Άρης ανακοίνωσε χθες την προσθήκη του Σάββα Καμπερίδη στο τεχνικό τιμ, στο πλευρό του Βαγγέλη Αγγέλου και Θανάση Μολυβδά. Ο 34χρονος προπονητής πλέον ανήκει από χθες μια σε πολύ ιδιαίτερη και μικρή κατηγορία ανθρώπων, αφού υπήρξε και παίκτης και μέλος του τεχνικού τιμ στους κίτρινους. Οι υπόλοιποι επτά της κατηγορίας έχουν κερδίσει και τίτλους!

Ο Σάββας Καμπερίδης αγωνίστηκε στον Άρη την περίοδο 2005-06. Είχε έρθει στην ομάδα ως επιλογή του Ηλία Ζούρου και ήταν μέλος της ομάδας που επανέφερε τον Άρη στην Ευρωλίγκα (υπό Ματσόν) και συμμετείχε στον τελικό του ULEB Cup. Η προπονητική του καριέρα ξεκινάει από τον Άρη από την θέση του δεύτερου βοηθού του Βαγγέλη Αγγέλου.

Ο “Πατριάρχης” του Άρη, Ανέστης Πεταλίδης υπήρξε παίκτης της ομάδας μπάσκετ και αργότερα έγινε και προπονητής, οδηγώντας το τμήμα σε πολλές διακρίσεις και επιτυχίες.

Το… παιδί του, Γιάννης Ιωαννίδης ακολούθησε τα χνάρια του και μεγαλούργησε. Από παίκτης του Άρη, έγινε προπονητής της ομάδας τα χρόνια της “Αυτοκρατορίας”, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής υπήρξε πρωταγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο πρωτάθλημα του Άρη, το 1979, όμως πήρε τίτλο και ως προπονητής, το 2003 στο Παλέ, το Τσάμπιονς Καπ και ήταν μέχρι και πριν λίγο καιρό τεχνικός της ομάδας.

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς κέρδισε τίτλους και ως παίκτης και ως προπονητής με τον Άρη. Πέρα από τα πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδας ως παίκτης, ήταν μέλος της ομάδας του 1993 που πήρε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο (αν και δεν ήταν στην 12αδα) και το 1997 οδήγησε τους κίτρινους στην κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς στο έπος της Προύσας.

Συνεργάτης του Σούμποτιτς και αρκετών άλλων προπονητών υπήρξε ο Νίκος Τσαχτάνης, ο οποίος ήταν στα τέλη της δεκαετίας του -70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 παίκτης των κίτρινων.

Παίκτης που αργότερα έγινε και προπονητής στην ομάδα ήταν και ο Μέμος Ιωάννου, που επίσης πανηγύρισε τίτλο με τον Άρη, τον πρώτο ευρωπαϊκό της ομάδας, το 1993.

Ο Νίκος Βετούλας, που ο Άρης θα βρει απέναντί του τη Δευτέρα κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, κέρδισε με τον Άρη το κύπελλο Ελλάδας το 2004 (τελευταίος τίτλος των κίτρινων) και την περίοδο 2008-09 ήταν μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη υπό τον Αντρέα Ματσόν. Έφυγε στις αρχές της περιόδου 2009-10 μαζί με τον Ιταλό μετά τον αποκλεισμό από το Μαρούσι στα προκριματικά της Ευρωλίγκας.

 

To Top