Κατάθεση ψυχής από τον Μιχάλη Σηφάκη!

O Μιχάλης Σηφάκης από την Αμβέρσα, όπου παραμένει μετά την ξαφνική εγχείριση στο γόνατό του εξήγησε το λόγο της απόφασής του, τόνισε ότι η διοίκηση της ΠΑΕ είναι ενήμερη για τα πάντα, ενώ αναφέρθηκε και στην αποθεραπεία του. Μια κατάθεση ψυχής από τον Κρητικό πορτιέρο του Άρη!
“Τα πράγματα πήγαν καλά, καλύτερα από ό,τι περίμενα. Δυστυχώς δεν κατάφερα να αποφύγω το χειρουργείο, κάτι που προσπάθησα γιατί σε κανέναν επαγγελματία δεν αρέσει να μένει έξω και να κάνει επεμβάσεις και κυρίως στα γόνατα, κομμάτι σημαντικό για έναν αθλητή. Επειδή είμαι στο εξωτερικό από την Πέμπτη και βγαίνουν στη δημοσιότητα διάφορα που με στεναχωρούν είναι ευκαιρία να πούμε ορισμένα πράγματα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις» είπε αρχικά ο Σηφάκης μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη υπογραμμίζοντας ότι: «Όλοι γνώριζαν ότι έχω πρόβλημα στο γόνατο και κυρίως η ομάδα και ο πρόεδρος. Προσπάθησα το καλοκαίρι με την αποχή μου στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές και τις διακοπές και κάνοντας παράλληλα ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης να αποφύγω τα χειρότερα. Πράγματι με δυνάμωσε αυτό το πρόγραμμα και φαίνεται από το γεγονός ότι έβγαλα την προετοιμασία χωρίς απουσία. Δυστυχώς όμως δεν ήμασταν τυχεροί».

Για τις ενδείξεις που τον οδήγησαν στο χειρουργείο ο Σηφάκης τόνισε: “Πέρσι δεν είχαμε τις ενδείξεις που είχαμε φέτος και αυτοί ήταν πόνοι και υγρό στην άρθρωση. Δυστυχώς μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια από εθνική το πρόβλημα μεγάλωσε και ερχόμενος εδώ οι γιατροί μου απαγόρεψαν κάθε αθλητική διοργάνωση για τους επόμενους μήνες, γιατί θα έχανα μεγάλο διάστημα αν συνέχιζα να παίζω. Όταν αγωνίζεσαι ενάμιση χρόνο με πρόβλημα στην άρθρωση δεν είναι ό,τι  καλύτερο”.

Εξηγώντας το πώς έφτασε στην Αμβέρσα, ο Κρητικός πορτιέρο είπε “Το γεγονός ότι ήρθα εδώ ήταν κάτι που ήταν ξαφνικό. Ήθελα να εκμεταλλευτώ τον καιρό που είχα πάρει άδεια από την ομάδα να κατέβω στην Αθήνα για να κάνω κάποια ενδυνάμωση και να ξεπεράσω το πρόβλημα. Μιλώντας με τον κ. Παυλίδη που ανέλαβε την αποκατάστασή μου και τον εμπιστεύομαι δεν κατέβηκα Αθήνα, ήρθε αυτός στη Θεσσαλονίκη και εσπευσμένα ήρθαμε στο Βέλγιο για άλλη μία γνώμη σε μία κλινική που την εμπιστεύονται μεγάλοι αθλητές όπως ο Κακά, ο Ιντζάκι, ο Σεφτσένκο, ο Αμπροζίνι και άλλοι. Στο κομμάτι αυτό είναι πολύ ειδικοί και ό,τι κάνουν το κάνουν με σεβασμό στον αθλητή, δεν υπάρχει αμφιβολία για το να έρθω εδώ κα να χειρουργηθώ. Οι εξετάσεις δεν ήταν καλές, δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Θα παραμείνω ένα διάστημα εδώ και μετά θα πηγαινοέρχομαι για την αποκατάστασή μου».

Ο Σηφάκης παραδέχθηκε ότι: «Το ζητούμενο είναι ότι ταλαιπωρούμαι ένα χρόνο. Προσπάθησα να το ξεπεράσω χωρίς επέμβαση, γιατί όταν μου έτυχε είχαμε πρόβλημα στον άσο και ακολουθούσαν πολλά παιχνίδια. Η άρθρωση αυτό το διάστημα δεν είχε πόνο για να με εμποδίζει να παίζω και δεν υπήρχε υγρό. Γι’ αυτό πήγαμε συντηρητικά. Το τελευταίο δεκαήμερο με ενοχλούσε ακόμα και στο περπάτημα”.

Αναφερόμενος λεπτομερέστερα στο πρόβλημα που είχε, ο Σηφάκης είπε: “Υπήρχε ένα ωστικό οίδημα στην άρθρωση σε δύο διαφορετικά σημεία, κάτι που αποφέρει τον πόνο. Κάναμε καθαρισμό στο μηνίσκο και τρυπανισμό σε μία μικρή επιφάνεια που ήταν αναγκαίο να γίνει. Οι άνθρωποι εδώ είναι οι καταλληλότεροι να κρίνουν το τι πρέπει ακριβώς να γίνει. Είμαι χαρούμενος γιατί με αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό και φροντίδα. Το σημαντικό είναι ότι έχω πάρει τις εγγυήσεις μου. Αν ακολουθήσω τις οδηγίες τους κατά γράμμα σε πέντε μήνες θα είμαι 100% έτοιμος για να μπορέσω να βοηθήσω ξανά την ομάδα μου. Έγιναν όλα βιαστικά γιατί αν γίνονταν στην Ελλάδα θα έπρεπε να χειρουργηθώ μετά από ένα μήνα. Μας έκαναν ουσιαστικά χάρη γιατί τους εξήγησα ότι πιεζόμασταν από το χρόνο”.

Ο τερματοφύλακας του Άρη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της ομάδας που τον στήριξαν: “Να ευχαριστήσω την ΠΑΕ, τον πρόεδρο κ. Αθανασιάδη και τον πρόεδρο της Λέσχης, κ. Γρανούζη, για τις ευχές και τα λουλούδια που μου έστειλαν στο Βέλγιο”.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο χρονικό διάστημα της αποθεραπείας του αλλά και στο πότε θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη: “Το σημαντικό είναι ότι θα επιστρέψω 100% υγιής. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά, θα πηγαινοέρχομαι κάποιες μέρες εδώ και κάποιες μέρες στην Ελλάδα. Πιστεύω να προλάβω το παιχνίδι της Κυριακής. Λογικά το Σαββατοκύριακο θα είμαι πίσω στη Θεσσαλονίκη”.

To Top