ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καταθέτει την έφεση για την απόφαση-σκάνδαλο και περιμένει την δικαίωση

Ο Άρης βράζει για την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών κι ενώ δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση Λάσκοφ, όπως και το ότι αποτελεί και η ίδια η ΠΑΕ θύμα μιας τέτοιας ιστορίας, ετοιμάζεται για την νομική αντεπίθεση.

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ σήμέρα θα ασκήσει έφεση κατά της σκανδαλώδους απόφασης που είναι διάτρητη νομικά απ’ όλες τις πλευρές, από την στιγμή που θα έχει στα χέρια της το σκεπτικό της απόφασης. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά χθες ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης Αργύρης Λίβας:

“Έχουμε πάρει το σκεπτικό, θα καταθέσουμε έφεση. Ευελπιστούμε βάσιμα ότι θα δικαιωθούμε, αλλά θα ζητήσουμε αν δεν δικαιωθούμε, να ισχύσει η ποινή από την βαθμολογία της προηγούμενης περιόδου, όπως μας δίνει την ευκαιρία ο ΚΑΠ. Θα είναι παντελώς άδικο να ισχύσει από το επόμενο πρωτάθλημα, θα είναι αλλοίωση”, ενώ υπογράμμισε ότι:

“Είμαι αισιόδοξος, υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία, το δίκαιο του Άρη είναι πασιφανές. Πιστεύω στην άλλη εβδομάδα θα δικάσουμε και η απόφαση δεν θα αργήσει”.

Από δω και πέρα, τα σενάρια είναι τρία:

Α. Η έφεση του Άρη καταρρίπτει τα όσα σκανδαλώδη και διάτρητα έχουν “στηθεί’ στην απόφαση της ΕΠΟ και αθωώνει, όπως έπρεπε να κάνει από την πρώτη στιγμή, την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ οπότε δεν υπάρχει αφαίρεση βαθμών.

Β. Η επιτροπή εφέσεων δεν κάνει δεκτή σε αντίθεση της νομιμότητας την έφεση του Άρη για την δήθεν εμπλοκή σε μια αστήρικτη υπόθεση πλαστογραφίας και αποφασίζει τιμωρία.

Γ. Το σενάριο αυτό είναι άρρηκτα δεμένο με το… σενάριο Β. Εφόσον αποφασιστεί “ενοχή” του Άρη, σε δεύτερο βαθμό, απομένουν δυο πράγματα να γίνουν πιο διαυγή: εάν ισχύσει η αφαίρεση βαθμών ή υπάρξει κάποια άλλη τιμωρία ή και το προφανές: σε ποια αγωνιστική περίοδο θα ισχύσει.

Ο Λίβας ξεκαθάρισε χθες ότι ο Άρης θα ζητήσει να μην ισχύσει καμία αφαίρεση από το νέο πρωτάθλημα, μια και στο τραπέζι μπαίνει πλέον ο κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο “η ποινή πρέπει να επιβάλλεται στο πρωτάθλημα, εντός του οποίου διαπιστώθηκε. Η βαθμολογία επικυρώθηκε, το περσινό πρωτάθλημα (σ.σ. όπως και το προπέρσινο) ανήκει στο παρελθόν και δεν μπορεί να επιβάλλει το δικαστήριο -εφόσον δεν κάνει δεκτή την έφεση του Άρη- αφαίρεση βαθμών”. Και στο περσινό και στο νέο πρωτάθλημα.

To Top