Καταπέλτης ο Μαλάτος! “Σωστά διεκόπη το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ”

Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού και Διεθνούς Αθλητικού Δικαίου, Ανδρέας Μάλατος, τόνισε πως δεν θα αντέξει η ΑΕΚ με τα χρέη που έχει ακόμα και κατά τον πιθανό υποβιβασμό στην Β΄Εθνική. 

Οσον αφορά στη μήνυση κατά του Τριτσώνη, ο έμπειρος δικηγόρος είπε πως πρέπει να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία περί σκοπιμότητας για να γίνει κάτι τέτοιο και δεν θεωρεί πιθανό το να υπάρχουν τέτοια στοιχεία.

Αναλυτικά:

«Άμα υποβιβαστεί θα πάει Γ΄ Εθνική, αν πάλι θέλει να διατηρηθεί ως ΠΑΕ και πάει στην Β΄ εθνική με τα χρέη που έχει δεν μπορεί να αντέξει. Όχι μόνο η ΑΕΚ αλλά καμία ΠΑΕ γιατί εκτός από τα χρέη είναι όλη η οικονομική κατάσταση που είναι τόσο δύσκολη.

Έχει συγκεκριμένες επιλογές ή λέει δεν μπορώ ανταπεξέλθω πτωχεύω και πάω σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και από εκεί και πέρα θα κάνω ότι προβλέπει ο νόμος για να ανέβω πάλι στην Ά εθνική . Δεν θέλει μεγάλη φιλοσοφία είναι θέμα βούλησης και νοοτροπίας της κάθε ΠΑΕ»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ

«Όλες οι ομάδες που πάνε σε ερασιτεχνική κατηγορία ανεξάρτητα τον τρόπο, ο νόμος λέει ότι τίθεται σε εκκαθάριση και άμα υπάρχει αποτέλεσμα θα πληρωθούν οι οφειλές αλλιώς ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»

«Η FIFA για τα χρέη προς τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές τα αναλαμβάνει η ομάδα, αν μια ΠΑΕ γίνει ερασιτεχνική τα χρέη πάνε στον Ερασιτέχνη. Ο νόμος ο δικός μας δεν το προβλέπει αυτό οπότε είναι θέμα της ΕΠΟ να ορίσει ότι όταν μια ομάδα πέφτει, για ανέβει πρέπει πρώτα να ξοφλήσει τα χρέη της. Τα οφειλόμενα στο δημόσιο και σε ασφαλιστικούς οργανισμούς δεν τα δίνει αφού διαλύθηκε ως ΠΑΕ».

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΤΡΙΤΣΩΝΗ

«Mην αμφισβητούμε τα αυτονόητο το παιχνίδι σωστά διεκόπη. Για να υποβάλεις μήνυση θα πρέπει να αποδείξεις ότι είχε σκοπιμότητα να μην συνεχίσει το παιχνίδι για την μη σωστή τήρηση των κανονισμών δεν είναι ποινικό αδίκημα»

To Top