Κατσαβάκης: “Θα δυναμώσει πολύ με Ούμπιντες, Σανκαρέ”

O Σάκης Τσιώλης ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι μπορεί να περιμένει από τους Ούμπιντες και Σανκαρέ, δύο ποδοσφαιριστές που αναδείχθηκαν και από τη συνεργασία μαζί του στον Ολυμπιακό Βόλου. Ένας άλλος προποονητής που έχει εμπεριστατωμένη προσωπική άποψη, είναι ο Μάκης Κατσαβάκης.
Ο νυν προπονητής του Ηρακλή και διάδοχος πέρσι του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη” για τους δυο ποδοσφαιριστές.

ΟΥΜΠΙΝΤΕΣ: Πειθαρχία, ποιότητα, προσωπικότητα
“Ο Ούμπιντες είναι ένα τρομερό παιδί. Πριν από ο,τιδήποτε άλλο ξεχωρίζει για την επαγγελματική του συνέπεια και τη διάθεσή του να συνεργαστεί για το καλό της ομάδας. Μέσα στα αποδυτήρια κάνει πολλή δουλειά. Επιδιώκει να είναι φίλος με όλα τα παιδιά, να βοηθάει με τον τρόπο του στο να υπάρχει το καλύτερο κλίμα ανάμεσα στους συμπαίκτες. Είναι πολύ θετικός και απέναντι σε όλους τους μικρούς παίκτες της ομάδας, συμπεριφέρεται με τρόπο που τους βοηθά, δεν βγάζει βεντετισμό.
Η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό για τον ‘Ούμπι’ είναι πειθαρχία. Θα το δείτε, πώς συμπεριφέρεται όταν πρέπει να αμυνθεί. Αγωνίζεται για να κερδίσει ξανά τη μπάλα και δεν το κάνει από υποχρέωση ή επειδή το ζητάμε οι προπονητές. Το κάνει γιατί έμφυτα θέλει να διεκδικήσει τη μπάλα, για να βγει ξανά η ομάδα στην επίθεση. Τέτοιες συμπεριφορές κάνουν τον προπονητή να αισθάνεται εξασφαλισμένος.
Η καλή του πλευρά είναι η δεξιά. Είναι και αυτή που προτιμάει να αγωνίζεται, από όσα έχω συζητήσει μαζί του. Έχει πολύ καλές πάσες και σε ακρίβεια και σε χρόνο, εξαιρετική σέντρα και όταν του ζητηθεί θα παίξει με τον ίδιο ζήλο και στην άλλη πλευρά, την αριστερή. Αυτά τα στοιχεία τον έκαναν να έχει μια πολύ καλή επικοινωνία στο γήπεδο με τον επιθετικό, κυρίως τον Μαρτίν, τον οποίο αξιοποιούσε πολύ, η συνεργασία τους ήταν υπέροχη.
Ο προπονητής θέλει να έχει τέτοιους παίκτες. Ακόμη και όταν ήταν τραυματίας για ένα μικρό διάστημα, ήταν συνεπέστατος. Δεν έχασε κανένα ραντεβού για φυσιοθεραπεία και πάντα έμπαινε στα αποδυτήρια για να βοηθήσει ηθικά τους συμπαίκτες του, να τους ενθαρρύνει.
Είναι οικογενειάρχης, ήρεμος άνθρωπος, ενδιαφέρεται μετά τη δουλειά του για την οικογένεια και τα παιδάκια του, δεν θα δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν. Ο Σάκης τον ξέρει πολύ καλά και πιστεύω ότι περιμένει πως από την πρώτη μέρα, ο Ούμπι θα του δώσει ό,τι καλύτερο έχει. Θα τρέχει και θα παλεύει για την ομάδα από το πρώτο λεπτό και γιατί έχει ψυχή. Οσο δεν τον πιάνει το μάτι σου, που λέμε, τόσο ψυχή βγάζει μέσα στο γήπεδο.
Δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αυτά τα παιδιά είναι ψημένα από μικρά στην Αργεντινή. Εκεί οι ευκαιρίες είναι λίγες. Πρώτον, γιατί πρέπει να δείξεις πράγματα για να παίξεις στις λίγες ομάδες που μπορούν να σου δώσουν καλές οικονομικές συνθήκες και δεύτερον, γιατί δεν έχεις πολλά χρόνια για να προλάβεις να διακριθείς και να φύγεις έξω από τη χώρα, αφήνοντας και χρήματα στην ομάδα σου. Αν δεν το κάνεις θα πάρει ένας άλλος τη θέση σου. Ξέρει λοιπόν και από πίεση και θα τον βοηθήσει πολύ και το ότι θα υπάρχουν απαιτήσεις στον Άρη, θα του αυξήσει το κίνητρο. Είναι σημαντικό και κάτι ακόμη: ο Ούμπι μιλάει ελληνικά, στέλνει τα παιδιά του σε ελληνικό σχολείο, είναι πολύ ευχαριστημένος από την οικογενειακή ζωή στην Ελλάδα και δεν βλέπει σαν σκαλοπάτι τη χώρα μας. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν επιλέξει τελικά να ζήσει και μόνιμα στη χώρα μας. Να είστε σίγουροι, ότι ο ποδοσφαιριστής που δεν σκέφτεται κάτι άλλο από το πώς θα παίξει καλά, θα το κάνει κιόλας”.

ΣΑΝΚΑΡΕ Δύναμη ψηλά σε άμυνα και επίθεση
“Ο Σανκαρέ, το δίχως άλλο, θα ξεχωρίσει για τη δύναμή του στον αέρα. Δεν είναι υπερβολικά γρήγορος, αλλά για το σώμα του δεν μπορείς να τον πεις σε καμία περίπτωση και αργό. Είναι κι αυτός βγαλμένος από μια καλή ποδοσφαιρική σχολή, που δεν σου συγχωρεί πολλά λάθη. Πιστεύω, ότι θα βοηθήσει.
Είναι καλός με την μπάλα, μπορεί να πασάρει σωστά στο ξεκίνημα μιας επίθεσης και μπορεί και με καλές μακρινές μπαλιές που διαθέτει να δημιουργήσει μια κατάσταση, που δεν υπολογίζει ο αντίπαλος. Αν μπορούσα να εντοπίσω ένα αρνητικό, είναι ότι ίσως μερικές φορές κρατά λίγο παραπάνω τη μπάλα στα πόδια του. Όμως, και σ’ αυτό η εμπειρία του από την πρώτη συνεργασία με τον προπονητή στο Βόλο, θα βοηθήσει στο να βρεθεί ισορροπία.
Σίγουρα, θα δώσει λύσεις. Όμως για να μην βγουν και λάθος συμπεράσματα, δεν μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα μόνος του, δεν αμύνεται ένας σε μια στημένη μπάλα, όλοι οι παίκτες στην περιοχή ανεξαρτήτως θέσης, εκείνη την ώρα είναι αμυντικοί. Όμως, το ύψος του είναι όπλο και στην αναχαίτιση και στην επίθεση όταν παίρνει θέση στην αντίπαλη περιοχή. Και στον Ολυμπιαλό Βόλου, έδωσε πολλές φορές λύσεις στην επίθεση με τοποθετήσεις και τελικές προσπάθειες. Άλλωστε, δεν μπορεί και ο αντίπαλος να τον αγνοήσει, πρέπει να τον προσέξει αμυντικά.
Είναι καλό παιδί. Συνεργαστήκαμε καλά, δεν είχαμε προβλήματα και εφόσον προσαρμοστεί άμεσα, θα μπει γρήγορα και στις επιλογές του προπονητή”.

To Top