«Καυτά» ερωτήματα ζητούν απαντήσεις με το βλέμμα στην 22η Φεβρουαρίου

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την έκτακτη γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Άρη. Ακριβώς σε μια βδομάδα, στις 22 Φεβρουαρίου στο Βελλίδειο, ημέρα Τετάρτη, αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους, οι παράγοντες του Άρη με αφορμή το επενδυτικό-χορηγικό ενδιαφέρον για την ΠΑΕ.

Τα στελέχη της διοίκησης βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις προκειμένου να καταρτίσουν το τελικό πλαίσιο της πρότασης που θα φέρουν προς συζήτηση στην ιστορική, όπως προδιαγράφεται, έκτακτη γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Άρη, όπου θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα μιλήσουν με κάθε λεπτομέρεια για τη συνεργασία, την οποία θα κληθούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τα μέλη του φορέα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θανάσης Αθανασιάδης στο περιθώριο της πρόσφατης εκδήλωσης για τους χορηγούς της ΚΑΕ, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, σε όσες ερωτήσεις δέχθηκε, ζήτησε, πάντως, υπομονή, επαναλάμβανε ότι είναι μια δύσκολη υπόθεση που χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν καθοριστικά βήματα στο πρόσφατο ταξίδι που έγινε στην Ελβετία.

Σε κάθε περίπτωση παρέπεμπε στα όσα είχε πει στην γιορτή του ενιαίου Άρη, όταν και υπογράμμισε ότι «θα δώσουμε την μάχη για να ξεφύγουμε από την κρίση».

Το μόνο καινούργιο στοιχείο που έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι ότι σε πρώτη φάση, η συζήτηση έχει προχωρήσει ώστε η ενδιαφερόμενη εταιρία να αναλάβει το μάνατζμεντ της ΠΑΕ. Σε αυτήν την περίπτωση θα αναλάβει την υποχρέωση να βάλει και άμεσα  χρήματα που απαιτούνται για να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας.
Οι ημερομηνίες για την αδειοδότηση πιέζουν, μια και μέχρι τις 31 Μαρτίου (με παράταση 3-4 ημερών) πρέπει να γίνει η κατάθεση του φακέλου της αδειοδότησης όσον αφορά τα οικονομικά κριτήρια.

Από κει και πέρα υπάρχουν κάποια βασικά ερωτήματα στην προκειμένη περίπτωση.

Η εφημερίδα «Metrosport» καταθέτει σήμερα έναν συνολικό και ενδιαφέρον προβληματισμό, σχετικά με τα ερωτήματα που πέφτουν στο τραπέζι. Αξίζει τον κόπο να τον αναδημοσιεύσουμε:

«1. Ποιοι είναι οι επενδυτές και σε τι δραστηριοποιούνται;

2. Τι κερδίζει ο Άρης από τη συμφωνία και πόσα κεφάλαια θα απορροφήσει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα;

3. Τι δίνει ως αντιστάθμισμα της εισροής των όποιων κεφαλαίων;

4. Υπάρχει -και αν ναι ποιός είναι- ο χρονικός ορίζοντας της συνεργασίας;

5. Πως επωφελείται η εταιρία που θα επενδύσει στην ομάδα;

Φυσικά από κάθε βασικό ερώτημα προκύπτουν και δευτερεύοντα: Ποια η έδρα της εταιρίας  ή του επενδυτικού σχήματος; Ποια η σχέση με την Ελλάδα και που αποσκοπεί επενδύοντας στην εγχώρια αγορά; Ποια η εμπλοκή της με το ποδόσφαιρο; Τι ακριβώς προϋποθέτει η ανάληψη του μάνατζμεντ; Υπάρχει προοπτική πέραν της ανάληψης του μάνατζμεντ να υπάρξει ενδιαφέρον για την απόκτηση μετοχών; Πως σκοπεύει να εκπροσωπηθεί στη διοίκηση; Θα υπάρξει παρουσία προσώπων από το ήδη υπάρχον διοικητικό σχήμα; Μέσω ποιών μηχανισμών θα γίνεται ο έλεγχος των πεπραγμένων τους; Για όλα τα παραπάνω, πιθανόν και για… δεκάδες ακόμη που μπορεί να προκύψουν μέσα από την παρουσίαση της επενδυτικής προοπτικής θα κληθεί να απαντήσει ο Θανάσης Αθανασιάδης και οι στενοί συνεργάτες του από το βήμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Λέσχης Φίλων Άρη. Όπως και σε ένα ακόμη εξαιρετικής σημασίας: Τι γίνεται με την οικονομική θέση της ΠΑΕ και το μέλλον της αν το σώμα των μελών δεν εγκρίνει την συμφωνία».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top