Κινδυνεύει με τιμωρία η Εθνική

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA κάλεσε σε απολογία την ΕΠΟ, όπως και την αντίστοιχη ομοσπονδία της Κροατίας, για τα επεισόδια που έγιναν στο ματς των δύο εθνικών ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σύμφωνα με την γραπτή κλήση σε απολογία που έφτασε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ο κίνδυνος τιμωρίας για την Εθνική έχει να κάνει με τη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, την ίδια στιγμή που το κατηγορητήριο είναι πιο βαρύ για τους Κροάτες σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει ο παρατηρητής, χωρίς ωστόσο αυτό να απαλλάσσει την ελληνική πλευρά.

Αμφότερες οι ομοσπονδίες θα πρέπει να υποβάλουν τα υπομνήματά τους μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, ενώ η υπόθεση θα εκδικαστεί στη Νιόν της Ελβετίας επτά μέρες αργότερα, στις 17 του μήνα δηλαδή.

Λαμβάνοντας υπόψιν το δεδικασμένο της Τουρκίας από τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006, η όποια ποινή θα πρέπει να ισχύσει στην επόμενη προκριματική φάση, αυτή δηλαδή του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Όμως, η ΕΠΟ αναμένεται να απευθύνει σχετικό ερώτημα στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για να είναι απόλυτα σίγουρη και να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.
 
Πηγή: soccerplus

 

To Top