ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κοέν: “Δεν πρέπει να είμαστε έτοιμοι μόνο σωματικά, αλλά πνευματικά”

Ο Τζέικ Κοέν είναι από τους λίγους παίκτες στο ρόστερ του Άρη που έχουν εμπειρία από συνεχόμενα παιχνίδια σε παράλληλες διοργανώσεις. Υπήρξε παίκτης της Μακάμπι πριν έρθει στον Άρη και εξηγεί στο PRESSARIS τη σημασία του να μένει ο κάθε παίκτης συγκεντρωμένος, για να είναι έτοιμος σωματικά και πνευματικά.

Έρχεσαι από μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα όπως είναι η Μακάμπι σε μια άλλη παραδοσιακή ομάδα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τι συνάντησες εδώ στη Θεσσαλονίκη;

Είναι διαφορετικά. Μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που εξηγούν αυτή τη διαφορετικότητα, όμως και οι δύο είναι ομάδες μπάσκετ. Μιλώντας για την καθημερινότητά μου στο γήπεδο και τις προπονήσεις και τους αγώνες είναι το ίδιο και το απολαμβάνω.

Ποια ήταν η σκέψη σου όταν αποφάσισες να απαντήσεις θετικά στην πρόταση του Άρη;

Σκέφτηκα ότι θα ήταν μια εξαιρετική νέα πρόκληση για μένα. Ήμουν στο Ισραήλ τα προηγούμενα δύο χρόνια, τα πρώτα μου ως επαγγελματίας και ήθελα να δω πως είναι μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ένα άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είχα μπροστά μου το άγνωστο και το άγνωστο μετατρέπεται σε κάτι εξαιρετικό. Ήμουν ενθουσιασμένος, ήμουν και αγχωμένος για αυτό το καινούριο στη καριέρα μου. Τώρα είμαι εδώ, έχω προσαρμοστεί και είναι όλα πολύ καλά μέχρι τώρα.

Παίζοντας στη Μακάμπι έχεις την εμπειρία στο να διαχειρίζεται ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενα παιχνίδια ανά τρεις ημέρες. Πόσο δύσκολο είναι αυτό και τι απαιτείται να κάνει ο κάθε παίκτης για να διατηρείται σε φόρμα σωματικά και πνευματικά;

Αυτό το τελευταίο είναι το κλειδί. Δεν πρέπει να είσαι μόνο σωματικά έτοιμος, αλλά και πνευματικά, ιδίως όταν θα έρθει ένα άσχημο παιχνίδι ή μια ήττα. Μπορεί να σε καταβάλλει το ίδιο με το αν είσαι κουρασμένος σωματικά. Το κλειδί είναι να φερθείς έξυπνα και να είσαι συγκεντρωμένος. Ξέρω ότι ο κόουτς και το τεχνικό τιμ θα κάνει καλή δουλειά σε ότι αφορά την διαχείριση της σωματικής κούρασης στο ενδιάμεσο των παιχνιδιών. Το πνευματικό κομμάτι εξαρτάται από μας, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι.

To Top