ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κουέστα στο PRESSARIS: “Μοναδική εμπειρία ο κόσμος του Άρη, θέλω να μείνω και να κατακτήσω έναν τίτλο”!

Το PRESSARIS έβαλε… στα δίχτυα τον Χουλιάν Κουέστα, με τον Ισπανό γκολκίπερ να αποκαλύπτει σκέψεις και όνειρα για τον Άρη σε μια απολαυστική συνέντευξη!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

1000 και μία… λέξεις! Σε τόσες αποτυπώνει ο Ίβηρας τερματοφύλακας, όσα βίωσε μέχρι στιγμής και όσα θέλει ακόμα να ζήσει με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα. Η δίψα για έναν τίτλο, το όνειρο της Εθνικής και φυσικά ο υπέροχος κόσμος του Άρη που τον εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή!

-Τι θα ήθελες να ευχηθείς στον κόσμο του Άρη για τα 105α γενέθλια του συλλόγου την 25η Μαρτίου;

“Νιώθω σαν στο σπίτι μου! Ήξερα τον Άρη από πριν, αλλά δεν περίμενα ότι θα ζήσω κάτι τέτοιο. Όλος ο κόσμος με στήριξε και μου έδειξε αγάπη. Να ευχηθώ χρόνια πολλά στον σύλλογό μας και να πετύχει από εδώ και στο εξής σπουδαία πράγματα”.

-Πότε θα ολοκληρωθεί η ανανέωση του συμβολαίου σου;

“Περιμένουμε τα έγγραφα, όμως έχουμε συμφωνήσει και είμαι πολύ χαρούμενος. Η οικογένειά μου επίσης περνάει πολύ όμορφα στη Θεσσαλονίκη. Με την ομάδα όλα πάνε καλά. Είμαστε σε θέσεις Ευρώπης, νιώθω… γεμάτος εδώ γι αυτό και θέλω να μείνω στην ομάδα”.

-Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα;

“Το τελευταίο διάστημα έχουμε μεγαλύτερη συνοχή. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, επιθετικά τα πάμε πολύ καλά, αλλά και αμυντικά. Με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό, όπου ήταν μία άτυχη βραδιά, καθώς μπήκαν τρία γκολ από κόντρες σε πέντε ευκαιρίες που έκαναν. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στον τελικό στόχο της ομάδας και με βοηθάνε οι συμπαίκτες μου. Νιώθω μεγάλη ασφάλεια μαζί τους. Αρχίζουμε και κερδίζουμε στο γήπεδό ματς που είναι σημαντικό πολύ”.

“ΘΕΛΩ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ! ΟΝΕΙΡΟ Η ΕΘΝΙΚΗ…”

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην δεν ρωτηθεί ο 27χρονος γκολκίπερ, για την τρίτη συνύπαρξη της καριέρας του με τον Φραν Βέλεθ, την υπόλοιπη αμυντική γραμμή του Άρη και φυσικά την… Εθνική Ισπανίας!

“Ο Φραν είναι οικογένειά μου, σαν αδερφός μου στο ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα μέσα στο γήπεδο. Μιλάμε με τα μάτια”.

-Οι υπόλοιποι αμυντικοί της ομάδας;

“Δουλεύουν πολύ καλά όλοι. Έχουμε πολλούς και ποιοτικούς παίκτες. Μπορείς να παίξεις άνετα με όλους. Στην επικοινωνία είναι επίσης όλοι πολύ καλοί. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Βαλεριάνο, γιατί δούλεψε σκληρά και τον Ιανουάριο ίσως δεν ήταν βέβαιη η παραμονή του στην ομάδα, αλλά πέτυχε πολλά”.

-Σκέφτεσαι την Εθνική Ισπανίας;

“Είναι ένα όνειρο για μένα! Αλλά τώρα σκέφτομαι μόνο τον Άρη, για μία επόμενη καλή χρονιά. Μου αρέσει να βάζω στόχους μεσοπρόθεσμους. Δεν κοιτάω τόσο πολύ το μακρινό μέλλον. Θέλω να πηγαίνω βήμα-βήμα”.

-Ο μεγάλος σου στόχος με τον Άρη;

“Οταν ξεκινήσαμε την σεζόν και παίζαμε πολύ καλά, όλοι ήθελαν να πάρουμε έναν τίτλο. Δυστυχώς δεν πήγαν καλά τα πράγματα μετά, είχαμε τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, που ακόμα μας ενοχλεί. Δεν ξέρω αν μπορέσουμε όσο θα είμαι στην ομάδα, αλλά ο κόσμος να είναι σίγουρος πως θα παλέψουμε για ένα τρόπαιο, θα το ήθελα πάρα πολύ να κατακτήσω κάτι με τον Άρη”!

“ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ…”

Ο κόσμος του Άρη αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον εντυπωσιασμένο με όσα έχει δει, Χουλιάν Κουέστα, που αποκάλυψε παράλληλα και ποια είναι η αγαπημένη του ομάδα στην Ισπανία!

-Αυτό που ζεις με τον κόσμο του Άρη, το έχεις βιώσει ξανά;

“Στην Σεβίλλη που έπαιξα κάπως έτσι ήταν ο κόσμος. Ζεστός με τον ποδοσφαιριστή. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που μας στηρίζουν με τον τρόπο αυτό, τόσο την ομάδα, όσο και μένα. Είμαι εντυπωσιασμένος, είναι μία μοναδική εμπειρία”.

-Τι είναι αυτό που σε έχει εντυπωσιάσει;

“Το ότι δεν παίζουμε ποτέ μόνοι μας είναι πολύ σημαντικό. Τους βλέπεις κατά εκατοντάδες σε εκτός έδρας παιχνίδια και είναι εντυπωσιακό. Τους… νιώθουμε και μας δίνουν παραπάνω κίνητρα. Η πρώτη μου επαφή μαζί τους ήταν στην Ολλανδία στην προετοιμασία, όπου πραγματικά εντυπωσιάστηκα με αυτό που είδα”.

-Πως σου φαίνεται που στο τέλος όλοι μαζί πανηγυρίζετε;

“Το κάναμε και στην Πολωνία, αλλά εδώ το απολαμβάνω, γιατί εμείς δίνουμε το σύνθημα! Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί. Κάποιες φορές δεν έχω κουράγιο μετά το τέλος του αγώνα, αλλά πραγματικά το απολαμβάνω και βρίσκω την δύναμη”.

-Είναι η Σεββίλη η αγαπημένη σου ομάδα στην Ισπανία;

“Ναι! Πέρασα πολλά χρόνια εκεί. Όταν ξεκίνησε να κερδίζει τα Europa League, ήταν σαν ένα παιδικό όνειρο να γίνεται πραγματικότητα γιατί ήμουν οπαδός της από μικρός”.

-Συγκρίνονται τα ελληνικά με τα ισπανικά ντέρμπι;

“Μου αρέσουν τα ελληνικά ντέρμπι. Το ζουν πιο έντονα οι Έλληνες. Το χρειαζόμαστε αυτό. Έβλεπα το πάθος τους σε όλα τα ντέρμπι. Για παράδειγμα κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν με ένοιαζε που είχα σπασμένο δάχτυλο! Δεν το σκεφτόμουν καθόλου, ήθελα απλά να παίξω σε αυτό το ματς και όλα τα υπόλοιπα”.

“Ο ΠΑΚΟ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ…”

Πάκο Ερέρα και Σάββας Παντελίδης, οι προπονητές του Άρη φέτος, με τον Ισπανό να καταθέτει την γνώμη του και για τους δύο.

“Ο Πάκο έχει έναν άλλον τρόπο σκέψης. Παίζει ένα ποδόσφαιρο που ταιριάζει στην Ισπανία. Με μεγαλύτερη κυκλοφορία μπάλας. Έκανε πολύ καλή δουλειά. Όταν ήρθε ο κόουτς Παντελίδης, ήταν δύσκολο στην αρχή γι αυτόν. Αλλάξαμε νοοτροπία. Παίζαμε περισσότερο με τον… ελληνικό τρόπο. Γίναμε πιο συμπαγής σαν ομάδα. Τώρα όμως είμαστε πολύ καλά. Μπορεί να χάσαμε από τον Ολυμπιακό, αλλά είχαμε τρεις ευκαιρίες πριν να κερδίσουμε το ματς”.

-Η γνώμη σου για Ματίγια-Μενέντεθ, καθώς είχατε έρθει μαζί στην ομάδα, με τον Βέλεθ να ακολουθεί;

“Ο Ματίγια όταν ήμουν στην Σεβίλλη, ήταν στην Μπέτις. Ήμασταν σε αντίπαλα στρατόπεδα, αλλά είναι φίλος μου. Μιλάμε για έναν παίκτη με μεγάλη ποιότητα. Αν δεν είχε ατυχίες με τραυματισμούς, ίσως τώρα να έπαιζε στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας. Είναι πολύ πολύτιμος για κάθε ομάδα. Ο Μενέντεθ δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί τόσο εύκολα στον τρόπο παιχνιδιού στην Ελλάδα. Στην Κόρδοβα παίζει συνέχεια, άλλωστε θα γυρίσει το καλοκαίρι, έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο”.

-Πως ζεις τον Θοδωρή Καρυπίδη;

“Τον βλέπουμε σε όλα τα ματς της ομάδας. Το ζει σαν οπαδός και μου αρέσει πολύ αυτό. Κάποιες φορές έρχεται στα αποδυτήρια, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το τέλος του αγώνα. Δείχνει συνέχεια τι αισθάνεται. Είναι κοντά στην ομάδα και είναι πολύ σημαντικό αυτό”.

“ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

Η φωτογραφία του, προϊόν μοντάζ φυσικά, να κάθεται μπροστά από την εστία δίχως να συμμετέχει στο ματς, καθώς οι αντίπαλοι δεν κάνουν… τελική, είναι ότι καλύτερο έχει δει ο ίδιος τον τελευταίο καιρό!

“Θα πληρώνω εισιτήριο (σ.σ γέλια)! Πραγματικά μου αρέσει που έχουν τέτοιο φοβερό χιούμορ. Πολλές φορές, όμως, σκέφτομαι τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αυτό έλεγα στα παιδιά, μετά το 5-0. Δεν χρειάζεται να κάνετε επιθέσεις, κυκλοφορήστε την μπάλα να τελειώσει το ματς. Θέλω πάντα να τηρώ το fair play για τον αντίπαλο. Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει κι άλλα γκολ να πετυχαίνουμε αλλά χρειάζεται να σκεφτόμαστε και τον αδύναμο αντίπαλο”.

-Σου αρέσει η Θεσσαλονίκη;

“Είναι πανέμορφη. Απολαμβάνω τις βόλτες στην παραλία. Χαίρομαι που όλος ο κόσμος με ξέρει και με πλησιάζει να μου μιλήσει. Αρέσει υπερβολικά και στην σύντροφό μου. Στην Πολωνία όταν ήμουν δεν περνούσαμε καθόλου καλά. Εδώ όμως είναι μαγευτικά…”.

-Ποιος είναι το μεγαλύτερο πειραχτήρι στην ομάδα;

“Έχουμε πολύ καλό κλίμα είναι η αλήθεια. Ο Σιώπης είναι πολύ καλός, ο Μπάσα, ο Τζανακάκης και ο Αναγνωστόπουλος. Ειδικά με τον Άλεξ προπονούμαστε συνέχεια μαζί ως τερματοφύλακες. Οπότε έχουμε και μεγαλύτερη επαφή. Ακόμα κι όταν δεν νιώθω καλά κάποιες μέρες, ο Άλεξ με βοηθάει όπως και ο Καντιμοίρης. Αυτό είναι κι ένα μυστικό που πάμε πολύ καλά”.

-Η γνώμη σου για τον Αναγνωστόπουλο;

“Ο Άλεξ είναι ένα ταλαντούχο παιδί, είναι πολύ νέος ακόμα και πιστεύω ότι έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Είναι ένας δυνατός τερματοφύλακας, του λείπει η εμπειρία, αλλά σύντομα θα την έχει”.

“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ!”

Καταληκτικά, μας ανέφερε την καλύτερη στιγμή της καριέρας του, την χειρότερη, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Άρη.

“Όμορφες στιγμές είχα αρκετές. Το πρώτο ματς της καριέρας μου με την Σεβίλλη ήταν με την Γρανάδα, την ομάδα της περιοχής όπου γεννήθηκα! Ήταν ένα ιδιαίτερο ματς για μένα. Και φυσικά δεν ξεχνάω τα ματς με την Αλμερία, κόντρα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Ένα ματς απέναντι στην Θέλτα, είχα πιάσει και πέναλτι”.

-Η χειρότερη;

“Ολη η περσινή χρονιά στην Πολωνία. Είχα κι έναν τραυματισμό και γενικά δεν ένιωσα όμορφα. Όταν έκανα αποθεραπεία, δεν ήξερα πότε θα επιστρέψω. Γενικά ήταν δύσκολα, γιατί δεν είχε ανάλογο τραυματισμό. Ένιωσα πως δεν είχα την στήριξη που έπρεπε”.

-Το μήνυμά σου στον κόσμο του Άρη;

“Θέλω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν έτσι μέχρι το τέλος. Έμειναν λίγα παιχνίδια και έχουμε έναν στόχο όλοι μαζί να πετύχουμε. Να βγούμε στην Ευρώπη!”.

Φωτογραφίες: Λεονί Σταματοπούλου ([email protected])

To Top