ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κουόπιο-Βόρσκλα: Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του Άρη (photos)

Μία εκ των Κουόπιο ή Βόρσκλα Πολτάβα θα αντιμετωπίσει ο Άρης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, εφόσον αποκλείσει στον δεύτερο την Αστάνα.

Η Κουόπιο ήταν τρίτη στη Φινλανδία το 2020 και κατέκτησε το Κύπελλο. Ιδρύθηκε το 1998, χρώμα της είναι το κίτρινο και έδρα της η «Savon Sanomat Areena» (5.000 θεατών). Προπονητής της είναι ο Φινλανδός Σίμο Βαλακάρι και στην ιστορία της έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα. Πέρσι έκανε την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία στην ιστορία της φτάνοντας ως τα playoffs του Europa League, όπου αποκλείστηκε χάνοντας με 3-1 από την Κλουζ. Φέτος στον πρώτο γύρο του Conference League απέκλεισε τη Νόα από την Αρμενία χάνοντας με 1-0 εκτός έδρας, αλλά νικώντας με 5-0 στη ρεβάνς.

Η Βόρσκλα τερμάτισε πέμπτη την περασμένη σεζόν στην Ουκρανία. Ιδρύθηκε το 1955, χρώματά της είναι το άσπρο και το πράσινο και έδρα της το «Butovsky Vorskla Stadium» (25.000 θεατών). Στην ιστορία της έχει κατακτήσει μόνο ένα Κύπελλο (2009). Προπονητής της είναι ο Ουκρανός Γιούρι Μαξίμοφ. Φέτος συμμετέχει για ένατη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη έχοντας κορυφαίες στιγμές δύο παρουσίες στους ομίλους του Europa League, τις σεζόν 2011/12 και 2018/19.

To Top