Κούγιας στην ΔΤ: “Ξεκινάει μια προσπάθεια επτά ανθρώπων! Μακάρι να ηγηθεί ο Γκάλης! Το άρθρο 99 έχει τελειώσει για τον Άρη”

Φιλοξενούμενος στην Δημόσια Τηλεόραση ήταν ο Αλέξης Κούγιας και στην “Αθλητική Τετάρτη”. Επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι έχει πλάνο για την ΠΑΕ Άρης, απέφυγε αυτή τη φορά να μιλήσει για συγκεκριμένα ονόματα που θα πλαισιώσουν την προσπάθεια, ενώ εξεδήλωσε και πάλι την ευχή να είναι ο Νίκος Γκάλης επικεφαλής της προσπάθειας.

Ο ποινικολόγος παραδέχθηκε ότι έχοντας το 90% των μετοχών της Παναχαϊκής, πρέπει πρώτα να απεμπλακεί από την πατρινή ΠΑΕ και ήταν κάθετος στο θέμα του άρθρου 99 για τον Άρη: “Έχει τελειώσει για τον Άρη, δεν μπορεί να μπει”. Αξίζει να σημειωθεί ότι υποβάθμισε τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν σε βάρος του στο Αλεξάνδρειο (“ήταν 20-30 άτομα”), χαρακτήρισε τον Άρη ομάδα με 1.000.000 κόσμο, ταμπού για το ελληνικό ποδόσφαιρο και σχολίασε αρνητικά τις επιτροπές που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κάποια στιγμή κι αφού έκανε την δική του αναδρομή στο ποδόσφαιρο και τις ΠΑΕ που πέρασε όλα αυτά τα χρόνια, επισήμανε επίσης ότι “κάντε υπομονή ένα μήνα και θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες”.

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: “Νιώθω πολύ αμήχανα, όταν με ρωτάνε για το τι έφταιξε που ο Άρης έφτασε σε αυτήν του κατάσταση. Θα ήταν προτιμότερο, να βρισκόνταν ενώπιον του τηλεοπτικού φακού σήμερα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ή κάποιο μέλος της διοίκησης να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο. Ο Άρης έχει ασύλληπτη δυναμική, και εχθές έγινα μάρτυρας μιας συγκλονιστικής εκδήλωσης.”

 Συνέχισε λέγοντας: “Μιλάω με σοβαρούς ανθρώπους, που έχουν τεράστια κοινωνική προσφορά στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινάει μια τεράστια προσπάθεια, εφτά συνολικά ανθρώπων μέχρι στιγμής, με αποκλειστικό στόχο να ήμαστε στρατιώτες της ομάδας. Έχουμε συμφωνήσει να προσφέρουμε τεχνογνωσία και χρήματα και είμαι βεβαίως πως η προσπάθεια θα έχει ευτυχή κατάληξη. Μακάρι ο Νίκος Γκάλης να ηγηθεί αυτής της κίνησης!”

 Τόνισε επίσης: “Ο Άρης μπορεί να έπεσε αγωνιστικά, αλλά μην είστε σίγουροι ότι θα υποβιβαστεί. Αναμφίβολα θέλω τον Άρη στη Σούπερ Λιγκ, όπου με σωστές τακτικές μπορεί να γίνει βιώσιμος και να πληρώνει τα χρέη του. Το άρθρο 99, για τον ποδοσφαιρικό Άρη πρέπει να θεωρείται τελειωμένη υπόθεση. Υπήρξε λάθος χειρισμός από την νομική υπηρεσία της ομάδας, και απορώ γιατί δεν ζήτησαν έφεση. Αυτομάτως η έδρα κατοκύρωσε την αρνητική απόφαση που βγήκε για την υπόθεση, και έτσι αυτή η έφεση δεν έχει καμία τύχη. Νομικά αυτό είναι δεδικασμένο.”

 Τέλος ανέφερε: “Πραγματικά οι άνθρωποι που διοίκησαν τα τελευταία δέκα χρόνια το σύλλογο πρέπει να έχουν φοβερές τύψεις. Είναι αδιανόητο πως απέτυχαν και δημιούργησαν κολοσσιαία χρέη.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τις δηλώσεις που έκανε και στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κυμπριχτσής

 

To Top