«Κούρεμα» 10 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπει το «σχέδιο» της επιβίωσης της ΠΑΕ!

Ο Άρης βρίσκεται στον προθάλαμο της υπαγωγής του άρθρο 99 του Πτωχευτικού κώδικα, βιώνει το δικό του «μνημόνιο», εξαιτίας των οικονομικών εγκλημάτων των τελευταίων χρόνων, με αποκορύφωμα τη διαχείριση της τελευταίας τριετίας και επιστρατεύει, πλέον, όλα του τα «όπλα» για την επιβίωσή του.

Το μεγάλο στοίχημα των κίτρινων είναι το «κούρεμα» των οφειλών. Η… οροφή οριοθετήθηκε σε ένα ποσοστό της τάξης του 40%. Τι σημαίνει αυτό με άλλα λόγια; Ποιο είναι το «σχέδιο» που θέλουν να εφαρμόσουν οι κίτρινοι στην πράξη;

1. Βάσει της εικόνας που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, τα χρέη μαζί με τους τόκους, τις προσαυξήσεις και τις ρήτρες αγγίζουν ένα ποσό της τάξης των 25-26 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή οι κίτρινοι θέλουν να «κουρέψουν» ένα ποσό που κυμαίνεται γύρω στα περίπου δέκα (10) εκατομμύρια ευρώ, ίσως και περισσότερο!

2. Ο μεγάλος πιστωτής είναι το κράτος. Στόχος των κίτρινων είναι να απαλλαγούν από το βάρος των προσαυξήσεων (περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ) και να διακανονιστεί το υπόλοιπο ποσό (δέκα εκατομμύρια) σε 90 δόσεις.

3. Τα υπόλοιπα χρήματα αφορούν ποδοσφαιριστές και άλλους προμηθευτές. Το ποσό αυτό θέλουν να «κουρευτεί» περίπου πέντε με έξι εκατομμύρια, ώστε ο Άρης να έχει ένα χρέος που (θεωρητικά πάντα) θα μπορεί να το «εξυπηρετήσει» σε ένα χρονικό ορίζοντα τεσσάρων χρόνων.

Αυτό είναι σε απλές γραμμές στη θεωρία το «σχέδιο» του «κουρέματος» της κίτρινης ΠΑΕ, το οποίο με βάση τα όσα έχουν διαπιστώσει τα μέλη της νομικής επιτροπής, της διοικούσας και της Κοινωνίας, μπορεί να αποτελέσει την… απόδραση από την κρίση, σηματοδοτώντας την επιβίωση.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις δυο μελών της νομικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα:

Αργύρης Αργυριάδης: «Θα εξοφληθούν οι πάντες. Αν οι πιστωτές εκποιούσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Άρη θα έπαιρναν το 16% των οφειλομένων τους, ενώ με το σχέδιο που προτείνουμε θα πάρουν το 60% σε βάθος 3-4 χρόνων. Αυτό καθιστά τον Άρη βιώσιμο και έτσι θα πληρώσει τους πάντες. Έχει κατατεθεί στο δικαστήριο και θα κριθεί κατά το χρόνο της εκδίκασης της υπόθεσης. Η πρόταση πρέπει να είναι ρεαλιστική και ισορροπημένη. Να δίνει τη δυνατότητα στον πιστωτή να έχει κίνητρο να πάρει τα λεφτά του, αν δε δεχτεί δε θα πάρει τα λεφτά του».

Στάθης Τσομίδης: «Η μοναδική ευκαιρία να εισπράξουν τα χρήματά τους είναι μόνο η διαδικασία του 99, αν αυτή τη στιγμή κάποιος πιστωτής θελήσει να ξεκινήσει μια διαδικασία ατομικών διώξεων δεν θα μπορούσε να εισπράξει παρά μόνο το 16-20% των απαιτήσεων του γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα».

 

 

To Top