Κρίσιμο δ.σ. στον ΕΣΑΚΕ, όλα ανοικτά για αναβολή της πρεμιέρας

Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ είναι αυτό που θα αποφασίσει αν θα ξεκινήσει ή όχι το πρωτάθλημα αυτό το σαββατοκύριακο. Από την στιγμή που δεν ισχύει νέα βελτιωμένη πρόταση από την ΕΡΤ, όπως επιβεβαίωσε ο Γιώργος Χαλβατζάκης, όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα υπάρξει τζάμπολ.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ παραδέχτηκε χθες με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την ΕΡΤ, δεν υπάρχει καν νέα βελτιωμένη πρόταση από την κρατική τηλεόραση.

Ποια είναι τα δεδομένα; Η ΕΡΤ δίνει 1,3 εκατ. ευρώ για τις 12 ομάδες. Δεν υπάρχει περίπτωση με αυτό το ποσό να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο Άρης έχει ξεκαθαρίσει διά στόματος Λευτέρη Αρβανίτη ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να παραχωρήσει τα τηλεοπτικά του δικαιώματα έναντι μόλις 100.000 (και κάτι παραπάνω) ευρώ, το ίδιο θα πουν και οι υπόλοιπες ομάδες.

Αν δεν προκύψει πρόταση τουλάχιστον κατά 500.000 ευρώ μεγαλύτερη από την κρατική τηλεόραση (αυτή που είχε φτάσει να δίνει μέχρι και 8-10 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό!), τότε το πρωτάθλημα πολύ απλά δεν θα ξεκινήσει…

Ο Λευτέρης Αρβανίτης θα είναι σήμερα παρών στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ για να εκπροσωπήσει τις θέσεις του Άρη, της πιο εμπορικής ομάδας στο “πακέτο” των 12 που παραμένουν άστεγες τηλεοπτικά.

 

To Top