ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυπελλούχος Ουγγαρίας ο Ένινγκ, πρώτος τίτλος στην καριέρα του

Η Ουίπεστ του Μίχαελ Ένινγκ επικράτησε 1-0 στην παράταση της Φέχερβαρ και κατέκτησε το Κύπελλο στην Ουγγαρία.

Κυπελλούχος Ουγγαρίας για 11η φορά στην ιστορία της η Ουίπεστ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Βίντι Φέχερβαρ στην παράταση του τελικού. Ηταν το 3ο κύπελλο με διαφορετική ομάδα για τον Γιώργο Κουτρουμπή, ενώ μερίδιο επιτυχίας ανήκει και στον κόουτς Mίχαελ Ενινγκ. Ο Ελληνας αμυντικός τα είχε καταφέρει με τον Παναθηναϊκό (4-1 επί του ΠΑΟΚ το 2014), τη Σταντάρ Λιέγης (1-0 στην παράταση τη Γκενκ το 2018) και τώρα με την ουγγρική ομάδα.

Ο Κουτρουμπής που έχει 21 συμμετοχές εφέτος με την ουγγρική ομάδα αγωνίστηκε για 102 λεπτά, όταν και έγινε αλλαγή στον τελικό Κυπέλλου. Η Βίντι έμεινε με δέκα παίκτες στο 90+1′ και με εννέα στο 97′, όταν και αποβλήθηκε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Αλεφ. Το (υπέροχο) γκολ της νίκης πέτυχε ο Καστράτι και η ομάδα του πρώην τεχνικού του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ, πήρε το “εισιτήριο” στο Europa Conference League. Αυτή η κούπα, μάλιστα, είναι ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του 55χρονου Ενινγκ, ο οποίος το 2017, ως προπονητής της Βάσας, είχε ηττηθεί στον τελικού του ουγγρικού Κυπέλλου από τη Φερεντσβάρος στα πέναλτι (1-1 παράταση, 4-5 πέναλτι).

Ετσι, ο Κουτρουμπής μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ Ελληνων παικτών με κύπελλα με τουλάχιστον δυο ξένες ομάδες. Ειχαν προηγηθεί οι: Αγγελος Χαριστέας (Άγιαξ, Βέρντερ Βρέμης, Σάλκε), Τάκης Φύσσας (Μπενφίκα, Χαρτς), Κώστας Μήτρογλου (Μπενφίκα, Γαλατασαράι) και Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ, Άρσεναλ).

To Top