Κωστένογλου: «Καθαρή η νίκη μας»

Την πρώτη νίκη της νέας θητείας του ως προπονητής της ΑΕΚ πανηγύρισε ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος φυσικά δεν είχε κανένα παράπονο μετά το 3-0 επί του Άρη.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι κερδίσαμε. Πήραμε μια καθαρή νίκη, πετυχαίνοντας τρία πολύ ωραία γκολ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν δεχθήκαμε κανένα γκολ. Βήμα – βήμα, πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή και ταπεινοφροσύνη, γιατί τα πρώτα βήματα είναι εκείνα που μπορεί να προκαλέσουν ενθουσιασμό», ήταν οι δηλώσεις του 41χρονου τεχνικού της Ένωσης στην κάμερα της “Nova”, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης.
Στη συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε πως “να είστε σίγουροι βέβαια ότι δεν έχουμε αποκτήσει ακόμη σταθερότητα. Μπορεί να υπάρξουν ξανά διακυμάνσεις. Δεν μπορούμε να τα ξεχνάμε όλα με μία νίκη. Δεν είναι εύκολο να φτιάξουν όλα αμέσως. Δε θέλω να ωραιοποιούμε όταν κερδίζουμε και να θρηνούμε όταν χάνουμε. Πρέπει να αποκτήσουμε σταθερότητα και να καταλάβουμε ότι είμαστε σε μια μεγάλη ομάδα που χρειάζεται σταθερότητα.
Οσο για την ομαδικότητα, προσπαθούμε μέσα από την προπόνηση να βελτιωθούμε στην ανάπτυξη μας. Εγώ, πάντως, ακόμη δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτό. Το προσπαθούμε πάντως και πιστεύω στο μέλλον να δούμε καλύτερα πράγματα. Εχουμε πολύ καλό κλίμα, μπορεί να υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά κι αυτά θα ξεπεραστούν και θα συνεχίσουμε την ομαδική προσπάθεια μας”.

Αναφέρθηκε στην εμπειρία των παλιών παικτών τονίζοντας πως “η προσωπικότητα των παλαιών στην ομάδα ξεκινάει από τα αποδυτήρια. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι οι έμπειροι παίκτες μας είναι πρότυπα επαγγελματιών. Αυτό είναι σπάνιο γιατί συνήθως οι παλαιότεροι δεν είναι 100% επαγγελματίες. Σε εμάς ευτυχώς αυτό δεν συμβαίνει και για αυτό γίνομαι πιο σκληρός με τους πιτσιρικάδες. Πρέπει επιτακτικά να ακολουθήσουν το παράδειγμα των παλαιότερων. Ακόμη και ο Γκούντγιονσεν είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και επαγγελματίας. Πρέπει να τους βλέπουν σαν πρότυπα οι μικροί και για αυτό την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν λίγο αυστηρός μαζί τους. Θα δείτε ότι σε βάθος χρόνου θα χρησιμοποιηθούν νεαροί παίκτες αλλά θα πρέπει να ξέρουν πως στη ζωή όλα κατακτώνται με κόπο. Ό,τι κατακτάται γρήγορα, χάνεται και γρήγορα”.

To Top