Τρικυμία ο Άρης (3-0), ξεχείλισε το ποτήρι! (video)

Ο Άρης σε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά κακός, έδειξε ότι δεν ξεπέρασε τις… «παιδικές ασθένειες» που τον άφησαν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας χωρίς νίκη μετά από έξι αγώνες και έφυγε με βαριά ήττα (3-0) από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έδειξε πολλές αδυναμίες, είδε, βέβαια, την πλάτη να της γυρίζει την πλάτη (σημαδεύοντας δυο φορές τα δοκάρια), αλλά σε καμία περίπτωση δεν παρουσίασε ένα σύνολο που πείθει με την αγωνιστική του παρουσία.

Η εικόνα του Άρη ξεχείλισε το ποτήρι και η εμφάνιση του «φωνάζει» ότι χρειάζονται δραστικές αλλαγές για να σταματήσει ο αγωνιστικός κατήφορος!

 Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με 4-2-3-1 και δυο αλλαγές στην ενδεκάδα ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Τόχα Καζναφέρη. Συγκεκριμένα, οι πρώτοι έντεκα του Άρη ήταν οι: Βελλίδης, Παπαστεριανός, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Μίσελ στην άμυνα, μπροστά από τους αμυντικούς οι Πρίττας, Τόχα, στο χώρο του κέντρου οι Καζναφέρης, Ακόστα, Ουμπίντες και μοναδικός προωθημένος ο Γιάκομπ.
Οι κίτρινοι έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο 10’ όταν δέχθηκαν γκολ. Μετά από σέντρα του Λεονάρντο από αριστερά, ο Λυμπερόπουλος διεκδίκησε την κεφαλιά από τον Λαζαρίδη και ο αμυντικός του Άρη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

Ο Τσιώλης προχώρησε σε μια εσωτερική αλλαγή με αμοιβαία μετάθεση ρόλων για Ουμπίντες και Καζναφέρη. Ο δεύτερος πέρασε στον άξονα, δίπλα στον Γιάκομπ σε σχήμα 4-4-2, ενώ ο Αργεντινός τοποθετήθηκε στη δεξιά πτέρυγα… Το 1-0 πείσμωσε τους παίκτες του Άρη, οι οποίοι προσπάθησαν να «απαντήσουν»…

Μέσα σε ένα λεπτό έγιναν δυο σπουδαίες φάσεις. Στο 29’ ο Λυμπερόπουλος «σημάδεψε» το δοκάρι και στην αντεπίθεση ο Καζναφέρης με μια εκπληκτική ενέργεια έπιασε το σουτ για να στείλει με τη σειρά του την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Τη στιγμή που ο Άρης άρχισε να ανεβαίνει και να απειλεί την ΑΕΚ δέχθηκε στο 39’ και δεύτερο γκολ και πάλι από τον Λυμπερόπουλο, όταν βγήκε στην πλάτη της άμυνας και αφού πέρασε τον Βελλίδη έγραψε το 2-0.

Η ομάδα του Τσιώλη ήταν άτυχη και δικαιούταν ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο μια και σημάδεψε για δεύτερη φορά το αριστερό δοκάρι του Αραμπατζή με τον Παπαστεριανό στο 45’+2’… Ήταν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους κίτρινους, στο ιδανικό σημείο για να ξανάμπαιναν στο παιχνίδι… Η τύχη όμως τους γύρισε την πλάτη.

Στο δεύτερο μέρος ο Τσιώλης έριξε στη μάχη τους Καπετάνο (αντί του Καζναφέρη, του πιο επικίνδυνου ποδοσφαιριστή των κίτρινων) και Νέτο (αντί του Ακόστα), επιζητώντας μεγαλύτερη επιθετική ισχύ. Ο Ουμπίντες πέρασε σαν δεύτερος επιθετικός με τους Καπετάνο και Νέτο στα δυο άκρα.

Το τελευταίο χαρτί του Τσιώλη ήταν η είσοδος στον αγώνα του Φατί, αντί του Παπαστεριανού. Παρόλα αυτά, ελάχιστα πράγματα κατάφερε ο Άρης και στο 77’ είδε την μπάλα στα δίχτυα από κεφαλιά του Κάλα (3-0).
Δύσκολα να βρεις διακριθέντα σε αυτήν την εμφάνιση…
 

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας (81’ Μανωλάς), Κάλα, Καράμπελας, Καφές, Μάκος, Βάργκας (46’ Γκέντσογλου), Μπέλεκ, Λεονάρντο (70’ Λαγός), Λυμπερόπουλος.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαστεριανός (69’ Φατί), Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Μίσελ, Πρίττας, Τόχα, Καζναφέρης (46’ Καπετάνος), Ακόστα (53’ Νέτο), Ουμπίντες, Γιάκομπ.

Δείτε τις φάσεις του αγώνα ΑΕΚ – Άρης 3-0:
{youtube}INjsz4qONcE|640|360|1{/youtube}

To Top