Κόντης: “Ο Πρόμπιερζ παίζει το ποδόσφαιρο που θέλουμε”

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ είναι προπονητής που ταιριάζει στο ποδόσφαιρο που θέλουν όλοι να δουν από τον Άρη, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον “Libero FM” ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε σειρά θεμάτων που απασχολούν τους κίτρινους.

Ο κ. Κόντης εξηγώντας την επιλογή της διοίκησης να καταλήξει στον Μίχαλ Πρόμπιερζ υοστήριξε πως “ψάξαμε να βρούμε τον κατάλληλο, είχαμε πολλούς στα υπόψιν μας αλλά θέλαμε να βρούμε έναν που να ταίριαζε στην ομάδα. Επίσης θέλαμε να είναι προσιτός και οικονομικά και έτσι καταλήξαμε σε αυτόν. O κ. Πρόμπιερζ είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Όπως είδαμε πέρσι οδήγησε την ομάδα του στην ψυλότερη θέση που έχει κατακτήσει ενώ τις έλειπε ο καλύτερός της παίκτης. Φέτος πήρε μια ομάδα που βρισκόταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και την ανέβασε πιο ψηλά έχοντας αρκετές νίκες”.

Ρωτήθηκε αν το νεαρό της ηλικίας του είναι πρόβλημα και απάντησε πως “το ότι είναι μικρός σε ηλικία μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα ωστόσο έχει και αρκετά πλεονεκτήματα όπως πχ η όρεξη που έχει για δουλεια”.
Για το ότι επέλεξαν ξένο τεχνικό είπε ότι “αυτός ήταν ένας στόχος της διοίκησης και δεν θα ήθελα να σχολιάσω τον λόγο. Υπήρχαν δηλαδή κάποιοι λόγοι. Πάντως αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι πως θεωρήθηκε ότι αντικαταστάτης του Τσιώλη αυτή την στιγμή στην Ελλάδα δεν υπήρχε”.

Επεσήμανε πως “δεν ήταν δική μου επιλογή, αλλά συλλογική” και πρόσθεσε πως “ακόμη και ο πιο ανίδεος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ξέρει την δυναμική του Άρη και έτσι ο συγκεκριμένος θεώρησε πρόκληση για την καριέρα του την προοπτική αυτή”.

Ρωτήθηκε αν έπαιξε ρόλο η παρουσία της Γιαγκελόνια πέρσι και απάντησε πως “παρακολουθούσαμε την Γιαγκελόνια καιρό καθώς μας ενδιέφερε ο Γκροζίσκι. Βλέπαμε όμως ότι η ομάδα έπαιζε το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίζει και ο Άρης γι’ αυτό τον λόγο ο προπονητής της ήταν στις επιλογές μας”.

Ρωτήθηκε αν θα είναι ο Πρόμπιερζ προπονητής που θα μείνει καιρό στον Άρη και είπε ότι “κάποιοι παραγωγοί στην Θεσσαλονίκη πολεμούν τον Άρη και δεν αφήνουν έναν προπονητή όταν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα να στεριώσει και κάνουν τα πάντα για να φύγει. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να τον κρατήσουμε. Εδώ όμως θέλω να ρωτήσω, είμαστε έτοιμοι σαν φίλαθλοι να στηρίξουμε έναν προπονητή όταν έχει άσχημα αποτελέσματα; Εδώ να φανταστείτε υπάρχουν διοικήσεις που θέλουν να κρατήσουν τον προπονητή αλλά επηρεάζονται πολύ από τους οπαδούς της ομάδας. Για αυτό ξαναρωτάω, στον Άρη πχ. μπορούν να “κρατήσουν” οι οπαδοί έναν προπονητή που δεν πάει καλά;”.

Μίλησε και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τονίζοντας πως “είναι ένα παιχνίδι με μια μεγάλη ομάδα σε μια δύσκολη συγκυρία για τον Άρη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες και πρέπει να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να φέρουν την νίκη. Δεν υπάρχουν καλές και κακές συγκυρίες στο ποδόσφαιρο. Αλλά καλές και κακές καταστάσεις. Αν η ομάδα βρεθεί σε άσχημη κατάσταση θα χάσει. Η ομάδα πρέπει αύριο να έιναι σε καλή και να πάρει την νίκη”.

Αναφέρθηκε και στον Σάκη Τσιώλη υπογραμμίζοντας πως “έφυγε εξαιτίας των άσχημων αποτελεσμάτων που έφερε η ομάδα. Ο κόσμος θέλει να δει το θετικό αποτέλεσμα και για αυτό η μόνη λύση ήταν αυτή η αλλαγή. Πέρσι θέλαμε να φέρουμε έναν Έλληνα προπονητή που να γνωρίζει τον Άρη και το ελληνικό πρωτάθλημα και ο οποίος θα βοηθούσε πολύ στην δύσκολη στιγμή που βρισκόταν η ομάδα. Έτσι πήραμε τον Τσιώλη που κατάφερε να κάνει το 5/5 και για Χ λόγους δεν βγήκαμε στην Ευρώπη. Φέτος όμως δεν ήρθαν τα καλά αποτελέσματα και έτσι έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές. Επίσης ακούστηκε πως έφταιγε και το μεγάλο ρόστερ. Αυτό δεν ισχύει καθώς πολλοί από αυτούς είναι νεαροί σε ηλικία και δύσκολα μπορούσαμε να τους βάλουμε φέτος. Έτσι μπορούσε ο προπονητής να κάνει δύο γκρουπ στην προπόνηση και να κάνει πιο εύκολα την δουλειά του”.

Αναφέρθηκε στους μικρούς λέγοντας πως “αν βάλεις τώρα τους μικρούς να παίζουν θα τους κάψεις. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. Θα μπουν και αυτοί σιγά σιγά. Δεν αλλάζει αυτό που είχαμε πει”.

Για τον δικό του ρόλο στην ομάδα τόνισε πως “είμαι τόσα χρόνια στον Άρη. Φτάνει κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Η διοίκηση ξέρει τον ρόλο μου και αυτό φτάνει. Όσο για αυτούς που λένε πως κάνω κουμάντο είπα και στην αρχή πως αυτοί είναι κάποιοι βλάκες παραγωγοί που θέλουν να κάνουν ζημιά στον Άρη”.

To Top