ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Λάσκαρης: “Εμείς δεν θα πληρώσουμε για τη διαιτησία, δεν θα υποκύψουμε”

Ο Νίκος Λάσκαρης βρέθηκε σήμερα στο Αλεξάνδρειο και είδε τον αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Μετά το τέλος της συνάντησης μίλησε για όλα, με αρκετά σκληρή γλώσσα!

Αρχικά ο Νίκος Λάσκαρης τόνισε: “Δυστυχώς επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μας είχαν επιτρέψει να είμαι κοντά στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ σήμερα. Για το αποτέλεσμα, δυστυχώς δεν κερδίσαμε ή δεν μας επέτρεψαν να το κερδίσουμε. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ήταν εμφανές, κάθε φορά που πλησιάζαμε όλο και κάτι γινόταν. Είναι κρίμα για τους παίκτες.

Τον Παναθηναϊκό τον ενδιαφέρει να είναι κοντά στην κορυφή, αλλά κανείς δεν θέλει να κερδίζει έτσι. Αυτό είναι το σύστημα, πρέπει να το αλλάξουμε, αλλά δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ φουλ τάιμ.

Δεν σέβονται κάποια άτομα το όνομα και την ιστορία του Άρη. Συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας, που δεν γίνονται έκτροπα.

Έχω δει όλους τους αγώνες και έχουν γίνει κι άλλη φορά τα ίδια. Ενα ευχαριστώ στους φιλάθλους. Γράφουν για συνθήματα 10.000 πρόστιμο.

Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά πάνω από όλα το μπάσκετ θα πρέπει να παίζεται στον αγωνιστικό χώρο.

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της πολιτείας. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Τέτοιο αίσχος πως θα επενδύσει κάποιος; Δεν λέω ότι είμαστε τέλειοι, αλλά όταν δεν σου επιτρέπουν να διεκδικήσεις τη νίκη πως να αντέξεις; Κι εγώ το αποφεύγω.

Συνεχίζεται όμως το ίδιο τροπάριο. Δεν ενδιαφέρει κάποιους να παίζεται σωστό μπάσκετ. Εμείς δεν θα πληρώσουμε για να παίζουν δίκαια… Δε θα υποκύψουμε στον εκβιασμό. Θέλουμε να παίζεται σωστό μπάσκετ, αλλιώς ας σταματήσουμε το πρωτάθλημα”.

“Δεν υπάρχει σεβασμός στο εγχώριο πρωτάθλημα”

Συνέχισε λέγοντας πως “έχει ζητηθεί (να πληρώσουμε), δεν θα τους ονομάσω. Κατά κάποιο τρόπο ναι σε μένα προσωπικά… Μπορώ να καταλάβω ακόμα καλύτερα ότι κάποιοι έχουν μπει μέσα σε αυτό και άρχισαν να κάνουν δωράκια και χάρες… Πρέπει να το κάνεις (να πληρώνεις…) μόνο και μόνο για να είναι δίκαιη η διαιτησία. Ιστορικά ο ΕΣΑΚΕ δεν είχε τόση δύναμη στην διαιτησία. Σίγουρα έχει βάλει το χεράκι του ο ΕΣΑΚΕ. Το πότε γίνονται οι αγώνες εξαρτάται από την επιτροπή πρωταθλήματος, την οποία έβαλε ο ΕΣΑΚΕ χωρίς να ερωτηθούμε ποτέ! Πέρσι είχαμε συμφωνήσει να παίζουμε σαββατοκύριακο. Δεν συμβαίνει αυτό. Έχω ζητήσει μια συνάντηση με τον κ. Μελή και θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε.

Ο ΕΣΑΚΕ υποτίθεται ότι είναι εκεί για όλες τις ομάδες, όχι για να κάνει τα χατίρια σε 2-3 ομάδες. Δεν ερωτηθήκαμε για την επιτροπή. Τέθηκε μια επιτροπή και μετά θα άλλαζαν και θα βλέπαμε πώς θα πήγαιναν. Θα τεθεί αυτό το ερώτημα και θα το ξανασυζητήσουμε. Βλέπω κάτι εντελώς αυθαίρετο, βλέπω να διαλέγουν ομάδες πότε θα παίξεις… Δεν υπάρχει σεβασμός στο εγχώριο πρωτάθλημα. Στην Ισπανία πώς γίνεται και εδώ να κάνουν κόλπα για να παίξουν Δευτέρα;

Αυτά που βλέπουμε δεν είναι τυχαία. Στο ποδόσφαιρο είναι χειρότερα… Ναι υπάρχει σκοπιμότητα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν υπογράφηκε ποτέ κάτι στον ΕΣΑΚΕ για εύνοια των ομάδων της Ευρωλίγκας… Να έχουν βοήθεια μέσα σε ένα πλαίσιο οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη είχε συμφωνηθεί και αυτό το πλαίσιο είναι το σαββατοκύριακο”.

“Έχουμε πολύ καλές μονάδες, ρόστερ με φοβερές δυνατότητες”

Για την ομάδα και πως την κρίνει μέχρι σήμερα σχολίασε: “Έχω δει ολους τους αγώνες. Έχουμε πολύ καλές μονάδες. Αν ήμασταν λίγο τυχεροί και δεν ειχαμε τραυματισμούς, θα βλέπαμε έναν άλλο Άρη. Είναι νωρίς ακόμα, για μας είναι αρχή ακόμα. Είχαμε την ατυχία με τον τραυματισμό του Σανικίτζε, που ήταν πολύ σημαντικός. Είχε κύρια θέση στην ομάδα, με εμπειρία, με πάσα, με σουτ… Το είδαμε με το που μπήκε στο ροτέισον. Δυστυχώς τραυματίστηκε. Εκεί είχαμε δίλημμα. Ή θα εγκαταλείψουμε τη χρονιά ή θα φέρουμε ενισχύσιες… Δεν θέλαμε σαν οικογένεια να χαθεί η σεζόν. Είναι ποιοτικός ο Ντραγκίσεβιτς, το έδειξε με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι 100% έτοιμος και σίγουρα δεν βοηθούν οι τέσσερις αγώνες σε οχτώ ημέρες”.

Αναφέρθηκε στην προσθήκη Γιάνκοβιτς: “Φέραμε τον Γιάνκοβιτς, που ήταν στόχος και είχαμε βρεθεί στις αρχές της σεζόν. Δε θέλουμε δανεικούς, αλλά από την άλλη πλευρά θέλαμε να δείξουμε στον Βλάντο ότι κάνουμε αυτή την εξαίρεση για να δείξουμε πόσο τον θέλαμε…”.

Συνέχισε λέγοντας πως “έχουμε ρόστερ με φοβερές δυνατότητες. Μπορεί τα σουτ να μην μπαίνουν. Λείπει ο Καββαδάς, αλλά και πάλι μπορέσαμε να παίξουμε καλό μπάσκετ”.

“Κρίμα να βλέπεις… υποτίθεται Αρειανούς να σκάβουν το λάκκο”

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ δήλωσε στη συνέχεια: “Έχουν ακουστεί διάφορα. Είναι κρίμα να έρχεσαι σε μια ομάδα για να μην φαληρίσει και με το που λείπεις, να ακούς διάφορα και να βλέπεις άτομα που υποτίθεται ότι είναι Αρειανοί να αρχίζουν να σκάβουν τον λάκκο! Είμαστε στην Ελλάδα, έχουμε να κάνουμε και με άτομα που έχουν μάθει να ζουν μέσα από τον Άρη και λογικό είναι να προσπαθούν να μπουν πάλι μέσα”.

Ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση περαιτέρω ενίσχυσης και απάντησε: “Το αν αποκτήσουμε έξτρα παίκτες ή όχι έχει να κάνει με το αν μας επιτραπεί να παίξουμε μπάσκετ… Να χτυπήσουμε τι; Το πρωτάθλημα; Θα μας το επιτρέψουν; Είδαμε σήμερα κάτι τέτοιο; Η αγάπη μας για την ομάδα, μας έκανε να κάνουμε κάποιες κινήσεις, που ίσως δεν θα έπρεπε. Θα δώσουμε τη μάχη μας και διοικητικά, θα πάμε στην Αθήνα και θα εξηγήσουμε ότι το γήπεδό μας θα γίνει σαν αυτό της ΑΕΚ… Ένα άδειο γήπεδο. Δεν καταλαβαίνουν κάποιοι και μπορεί να το κάνουν και επίτηδες”.

Παραδέχθηκε πως “ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι καλύτεροι από πέρσι, ενώ έχουμε και μια ΑΕΚ που είναι καλύτερη από πέρσι, έχουμε έναν σοβαρό αντίπαλο. Εγώ πιστεύω ότι η ομάδα μας όπως είναι, αν δέσουν παραπάνω και παίξουν ως ομάδα, μπορούμε να πάμε σε πέμπτο παιχνίδι στα πλέι οφ. Έχουμε κάνει συζητήσεις με παίκτες για να έρθουν, αλλά εμένα μου κόπηκε η όρεξη σήμερα”.

Για το αν σκέφτηκε να αποχωρήσει από τον Άρη με όσα γίνονται απάντησε: “Ως Έλληνες και τέτοιοι χαρακτήρες που είμαστε μπορεί να το πεις, αλλά δεν θα έλεγα… Αναλάβαμε ένα έργο, την εξυγίανση του Άρη και ξέρουμε ότι ο κόσμος βασίζεται σε μας. Κάνω ανοικτή πρόσκληση. Σε αυτά που γράφονται για αντιπολίτευση, αν κάποιος έχει σοβαρή πρόταση, ας την κάνει και θα το συζητήσουμε”.

 

To Top