Λίτεξ – Άρης 0-0: Ανασταλτικά πήρε… άριστα, δημιουργικά θέλει δουλειά πολλή!

Ο Άρης παρουσίασε ένα συμπαγές σύνολο ανασταλτικά, είχε κάποιες στιγμές που θα μπορούσε να σκοράρει, δεν τα κατάφερε, αλλά το τελικό 0-0 με την Λίτεξ Λόβετς αφήνει θετικές εντυπώσεις, αν αναλογιστεί ότι η αντίπαλος των κίτρινων ξεκινάει την άλλη βδομάδα τις υποχρεώσεις της και στοχεύει τον τίτλο στη χώρα της.

Οι κίτρινοι δεν έδωσαν χώρους στους παίκτες της Λίτεξ να κάνουν παιχνίδι. Με διάταξη 4-2-3-1 ο Γιάννης Χατζηνικολάου θέλησε να τσεκάρει καταρχήν την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και διαπίστωσε πως με ελάχιστες εξαιρέσεις όλα κύλησαν όπως θα έπρεπε αμυντικά.

Ο Άρης δεν απειλήθηκε επί της ουσίας στο πρώτο ημίχρονο μέσα από οργανωμένη επίθεση της Λίτεξ και τη μοναδική φορά που οι Βούλγαροι πλησίασαν το γκολ με τον Βαγιούσι στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Μπουζάνης φώναξε “παρών”.

Επιθετικά οι κίτρινοι είχαν λίγες καλές στιγμές είναι η αλήθεια, δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν όπως θα ήθελε ο Χατζηνικολάου, αλλά έδειξαν ότι είναι επικίνδυνη ομάδα στην κόντρα επίθεση. Το κατάλαβε καλά αυτό ο Πιργκόφ, πορτιέρο της Λίτεξ σε μία φάση στο πρώτο ημίχρονο με τον Μανιά του οποίου το σουτ μπλόκαρε, αλλά και στο δεύτερο μέρος πάλι με τον Μανιά, αλλά και με τον Παπαδόπουλο στο διάστημα 60′-65′ όταν οι κίτρινοι απείλησαν διαδοχικά με σουτ.

Από το 70′ και μετά δεν σημειώθηκε τίποτα το αξιοσημείωτο, καθώς οι πολλές αλλαγές έριξαν τον ρυθμό.

ΛΙΤΕΞ: Πιργκόφ, Νεντλιάκοφ, Γκρόζεφ, Μποντούροφ, Ποπόφ, Μπερμπέροβιτς, Κόλεφ (60′ Ζντράβτσεφ), Γιασούλα (74′ Σλάβτσεφ), Βάνγκερ, Βαγιούσι (Ντεσπόντοφ), Τζόρνταν (69′ Μανόλοφ).

ΑΡΗΣ: Μπουζάνης (62′ Καράδαης), Ψυχογιός (65′ Καλούδης), Κύργιας (81′ Αντωνιάδης), Πουλίδο (76′ Ηρακλής), Μαργαρίτης, Έλσνερ (55′ Γκόλιας), Παπαδόπουλος (79′ Νταμαρλής), Τριανταφυλλάκος (81′ Τσουκάνης), Σταυρόπουλος (58′ Ρένια), Καραγιάννης (46′ Κοτσαρίδης), Μανιάς (65′ Αγγελούδης).

 

To Top