slideshow-3

Λεάντρο Γκρασιάν: “Eνα… θύμα της Μπόκα Τζούνιορς” (videos)

Iστοσελίδα τηλεοπτικού δικτύου (multimedios.com) από το Μεξικό επιχειρεί αναδρομή στην καριέρα του Λεάντρο Γκρασιάν, τον οποίο χαρακτηρίζει ως ένα ακόμα… θύμα της Μπόκα Τζούνιορς, λόγω της εμμονής του να φύγει από την Μοντερέι για να φορέσει την φανέλα της, με την καριέρα του να παίρνει την… κατηφόρα.

Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, καταγράφεται η έντονη επιθυμία του Γκρασιάν να φορέσει την φανέλα της Μπόκα, καθώς η Μοντερέι, δεν τον πουλούσε στους Αργεντινούς, που πίστευαν πολύ στις δυνατότητές του. Μάλιστα, υπάρχει στο αφιέρωμα και βίντεο, που δείχνει τον Γκρασιάν εν ώρα προπόνησης με την Μοντερέι, να κάθεται πάνω στην μπάλα, αδιαφορώντας για τις εντολές του προπονητή του, έχοντας ζητήσει από τον τότε σύλλογό του επανειλημμένα  να τον αφήσουν να παίξει στην Μπόκα.

Ας τα πάρουμε, όμως, όλα από την αρχή…

Ο Γκρασιάν ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Βέλεζ Σάρσφιλντ και έκανε ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία το 2001. Άργησε να κάνει τη διαφορά στην ομάδα, αλλά τελικά τα κατάφερε υπό την καθοδήγηση του Μιγκέλ Άνχελ Ρούσο που ανέλαβε το 2004. Βασικός και παίκτης κλειδί στον τίτλο που κέρδισε η Βέλεζ στην Κλαουζούρα του 2005. Πρώτος τίτλος της ομάδας μετά από 7 χρόνια. Ο Γκρασιάν είναι παίκτης βαρόμετρο. Όταν δεν παίζει καλά, η Βελέζ προβληματίζει. Όταν παίζει κάνει τρομερά πράγματα και οδηγεί την ομάδα σε νίκες. Στη συνέχεια όμως έρχεται σε κόντρα  με τον συμπαίκτη του Καστρομάν και έτσι η ομάδα αποφάσισε να τον πουλήσει στην Μοντερέι στο Μεξικό.

Η επιστροφή στην Αργεντινή δεν άργησε. Ο Ρούσο είχε πάει στην Μπόκα και τον ήθελε στην ομάδα πολύ, ειδικά από την στιγμή που δεν ήταν σίγουρο αν ο Ρικέλμε θα ερχόταν από τη Βιγιαρεάλ και με ποιον τρόπο. Η Μοντερέι όμως αρνήθηκε να τον πουλήσει τον Ιανουάριο και τελικά αυτός έμεινε στο Μεξικό, παρά το γεγονός ότι ήθελε να πάει στην Μπόκα κάτι που το έκανε σαφές με δηλώσεις του. Η συμπεριφορά του είχε ως αποτέλεσμα να τον στείλει η διοίκηση στη Β’ ομάδα ως τιμωρία, ενώ  οι οπαδοί της Μοντερέι του επιτέθηκαν φραστικά πολλές φορές.  Το σίριαλ συνεχίστηκε για περίπου 7 ακόμα μήνες και τελικά το επόμενο καλοκαίρι η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε. Η Μπόκα πλήρωσε περίπου 3,5 εκατομμύρια $  και τον έφερε από το Μεξικό, ενώ ο ίδιος δεν πήρε κάποια λεφτά που του χρωστούσαν οι Μεξικάνοι για να καταφέρει να πάει στην Μπόκα.  Αν ο Γκρασιάν είχε πάει τον Ιανουάριο πιθανότατα θα είχε κερδίσει και το Λιμπερταδόρες που πήρε η Μπόκα, πήγε όμως όταν άρχισε η πτώση του Ρούσο ο οποίος και μετά από λίγους μήνες παραιτήθηκε.

Την Μπόκα ανέλαβε ο Κάρλος Ιστσία ο οποίος κατά διαβολική σύμπτωση ήταν προπονητής του στη Βέλεζ στο ξεκίνημα του Γκρασιάν και δεν τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση και τότε ξεκίνησε η… αρχή του τέλους για τον Αργεντινό στην Μπόκα.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα (Δείτε το αφιέρωμα ΕΔΩ) εν συνεχεία, αναφέρει τις ομάδες που έπαιξε ο Γκρασιάν, μεταξύ αυτών και ο Άρης ως δανεικός από την Μπόκα, ολοκληρώνοντας το αφιέρωμα με το εξής σχόλιο: “Πάντα υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες για τον Γκρασιάν. Εκείνο το τηλεφώνημα από τον Ρούσο από την Μπόκα τον αποσταθεροποίησε και δεν μπορούσε να είναι αυτός που θα ήθελε η Μοντερέι. Άραγε τι θα γινόταν αν ήταν πιο συγκεντρωμένος; Από την μέρα που έφυγε για την Μπόκα η καριέρα του έγινε πολύ ασταθής και τώρα περιμένει απλά την πρώτη του ευκαιρία να προπονήσει”.

To Top