Λιανός: “Δεν θέλω τους ανεγκέφαλους στον Πανιώνιο, δεν με νοιάζει αν φωνάζουν και βοηθούν την ομάδα”

Για τα έκτροπα που συνέβησαν χθες μετά τη λήξη του αγώνα Πανιώνιος-Άρης (74-67) για τα πλέι οφ, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας της Νέας Σμύρνης Ηλίας Λιανός. Ο κ. Λιανός ο οποίος δέχθηκε σπρέι πιπεριού με αποτέλεσμα να υποστεί έγκαυμα όπως σημείωσε, έριξε πολλές ευθύνες στην αστυνομία λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ στα γήπεδα γιατί προβοκάρουν. Επίσης καυτηρίασε τη στάση των οπαδών του Πανιωνίου που συμμετείχαν στα επεισόδια, χαρακτηρίζοντας τους ανεγκέφαλους και ξεκαθάρισε ότι δεν τους θέλει στο γήπεδο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ηλίας Λιανός στον Sentra 103,3:

Για τα όσα είπε χθες μετά το τέλος του ματς Πανιωνίου-Άρη: «Χθες ήταν κλασική περίπτωση μεγάλης έντασης στο παιχνίδι και οι παίκτες δεν βοήθησαν με τους διαπληκτισμούς και αυτό οδηγεί στο να εξάπτεται και ο κόσμος. Παρότι κερδίσαμε εγώ προσωπικά δεν χάρηκα τη νίκη μας.. Υπήρχαν ΜΑΤ στην φυσούνα και δυστυχώς όπως έμαθα ο νέος αθλητικός νόμος δεν επιτρέπει να βρίσκονται ΜΑΤ στον αγωνιστικό χώρο. Βεβαίως αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση τις ευθύνες τις δικές μου Εγώ κατέβηκα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας το βλέμμα γυρισμένο προς τους ανεγκέφαλους και προσπαθούσε να τους ηρεμήσω. Κάποια στιγμή έφαγα σπρέι πιπεριού, το οποίο μου έκανε ένα έγκαυμα και για αρκετές ώρες πέρασα μια ωραία βραδιά. Όταν το είδαν αυτό οι οπαδοί εξεμάνισαν περισσότερο. Βεβαίως και τα ΜΑΤ από την πλευρά τους πετούσαν μπουκάλια νερό πίσω και κυνηγούσαν τον κόσμο. Έγινε το πάρτι των άμυαλων. Θα βάλω μέσα και τους ιθύνοντες που κατεύθυναν τις κινήσεις των ΜΑΤ».

Και ο κ. Λιανός συνέχισε: «Δεν πρέπει να υπάρχουν ΜΑΤ στα γήπεδα γιατί προβοκάρουν. Δεν χρειαζόταν να επέμβουν από την στιγμή που και οι δικό μας παίκτες προστάτευσαν τους παίκτες των αντιπάλων. Λέω και πάλι ότι πρώτα η ευθύνη είναι δική μας, όμως πως ο αστυνομικός έβγαλε σπρέι πιπεριού και μου έριξε ενώ προηγουμένως έδειξαν να γνωρίζουν ποιος είμαι. Έχω πολλούς μάρτυρες και δεν θα το αφήσω έτσι. Δεν γίνεται να ρίχνουν σπρέι σε κλειστό χώρο. Ούτε εγώ μπορώ να σταματήσω τους ανεγκέφαλους και δεν τους θέλω στον Πανιώνιο. Δεν με νοιάζει αν φωνάζουν και βοηθούν την ομάδα. Δεν μου αρέσει καθόλου η νοοτροπία του όχλου. Επίσης το γήπεδο του Πανιωνίου είναι πολύ κακό χωρίς τις κατάλληλες εξόδου και καταλαβαίνω η αστυνομία να φοβάται. . Επίσης και οι παίκτες του αντιπάλου δεν θα πρέπει να κάνουν χειρονομίες. Σε εκτός έδρας παιχνίδι. Είναι και αυτοί επαγγελματίες. Ισως είμαι κι εγώ υπεύθυνος που κατέβηκα κάτω και ίσως δεν έπρεπε να είμαι εκεί. Ως τότε δεν είχε γίνει ντου από κανέναν, μόνο κάτι αντικείμενα είχαν πέσει»

Για το αν επικοινώνησε με τον Υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Δένδια όπως είπε; : «Γνωρίζω τον Δένδια καθώς ήμασταν συμμαθητές στο Γυμνάσιο. Δεν είναι βεβαία κολλητός μου, αλλά ναι θα προσπαθήσω να τον πάρω τηλέφωνο. Για να με ακούσει όχι επειδή είμαστε γνωστοί, αλλά γιατί είμαι σε έναν ευαίσθητο χώρο που θέλει την προσοχή της Πολιτείας και για να του εξηγήσω ότι ο δεν μπορεί ο διευθυντής των ΜΑΤ να προσποιείται ότι κάποιος τον χτύπησε στο χέρι. Και μου το είπε άνθρωπος της ομάδας μου. Τον κ. Δένδια των εκτιμώ, ήμασταν 13 χρόνια μαζί».

To Top