Λινάρδος: “Ο Γιαννάκης είναι Αρειανός”

Ο Νίκος Λινάρδος, άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Λιμόζ, αλλά και στο παρελθόν στην Εθνική ομάδα και το Μαρούσι, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα κάνει ο “δράκος”, αλλά υπογράμμισε πως ο Γιαννάκης είναι Αρειανός.

Οι δηλώσεις του Λινάρδου έγιναν στον “Αρένα”:

Για την συνεργασία του με τον Γιαννάκη: “Έχω συνεργαστεί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και στη Γαλλία και στην Εθνική ομάδα. Είναι σπουδαίος άνθρωπος, εξαιρετικός προπονητής , σπουδαίος οικογενειάρχης και Αρειανός”.

Για την πιθανότητα να αναλάβει ως προπονητής του Άρη: “Δε μπορώ να πω αυτή τη στιγμή τι θα κάνει ο Παναγιώτης. Είναι στις αρχές του να μην εκμυστηρεύεται πράγματα σε συνεργάτες του, για να μη τους φέρνει σε δύσκολη θέση. Δε μπορώ να γνωρίζω λεπτομέρειες για το τι θα κάνει και ότι ξέρω το διαβάζω από τις εφημερίδες. Σίγουρα όμως είναι κάτι που το σκέφτεται. Πάντα διάβαζε και μάθαινε για τη πορεία του Άρη και σίγουρα ως σημαία των “κιτρίνων” χαιρόταν η στενοχωριόταν με την καλή η κακή πορεία του συλλόγου. Όπως αν ρωτήσετε εμένα αν είμαι Πανιώνιος θα πω ναι, έτσι πιστεύω πως και ο Γιαννάκης θα πει ότι είναι Αρειανός. Όταν έχεις παίξει τόσα χρόνια μπάσκετ σ΄ αυτή την ομάδα, γνώρισες τόσες χαρές, δεν μπορεί να μην την έχεις στην καρδιά σου. Έτσι σας λέω ότι ο Γιαννάκης είναι Αρειανός, δεν το διατυμπανίζει, αλλά και σούπερ επαγγελματίας”.

Για τις προϋποθέσεις που ψάχνει σε μια ομάδα ο Γιαννάκης: “Πάντα ενδιαφέρεται για ομάδες που έχουν μεγάλο ορίζοντα, μακροπρόθεσμο πλάνο και στόχους. Στη Λιμόζ είχε μεγάλο όραμα για να αναγεννήσει μια ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο. Δυστυχώς όμως μπήκαν κάποιες τρικλοποδιές. Όταν δίνει τον λόγο του όμως τον κρατάει πάντα”.

Για την προσπάθεια που γίνεται στον Άρη: “Όπως βλέπω τον Άρη και τη προσπάθεια που γίνεται, υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψει σε επιτυχίες. Μια ομάδα όπως ο Άρης πάντα έχει στόχους οι οποίοι καθορίζονται από τις συγκυρίες. Το μόνο που δεν υπάρχει στον Άρη για να επανέλθει ψηλά και να κάνει ηχηρή αντήχηση στην Ευρώπη είναι οι ξένοι. Θεωρώ πως με σκληρή δουλειά και υπομονή από τον χρόνο μπορεί να τα καταφέρει.  Από εκεί και πέρα θέλω η απόφαση του Παναγιώτη να είναι μέσα από την καρδιά του. Δε γνωρίζω τι απόφαση θα πάρει ούτε αν θα είμαι συνεργάτης του σε περίπτωση που αναλάβει τον Άρη”.

Για το γεγονός πως ο Γιαννάκης μπήκε κατευθείαν στα βαθιά ως προπονητής: “Ως  παίκτης ο Γιαννάκης ήταν προπονητής και στη Δάφνη και είχε μια ενασχόληση. Πότε δε έπεσε στα βαθιά καθώς ήταν προπονητής και παίκτης μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα από εκεί και πέρα μέρα με τη μέρα μαθαίνει ως προπονητής όπως και ως παίκτης. Οι επιτυχίες του σε Εθνικό επίπεδο δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Δεν ήταν απαραίτητο να καθίσει δίπλα σε κάποιον προπονητή για να μάθει. Η θέση του προπονητή εκτός από σκληρή δουλειά θέλει και μεγάλο ταλέντο”.

 

To Top