Σαρρής: “Γιατί πάμε στο διαιτητικό – Τελεσίδικη όποια απόφαση βγει”

O Γιώργος Σαρρής εξήγησε την απόφασή της ΕΠΟ να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, τονίζοντας πως αυτό συνέβη επειδή η Ομοσπονδία δεν ήταν αρμόδια, βάσει νόμου, να παρέμβει στην απόφαση για το ποιες ομάδες θα πέσουν.

Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για τον λόγο που αποφάσισε η ΕΠΟ να στείλει την υπόθεση για το πόσες θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν από το τρέχων πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας στο Διαιτητικό Δικαστήριο:

«Η Football League και η Σούπερ Λίγκα είναι Ενώσεις τις ΕΠΟ. Είχαν μεταξύ τους μία διένεξη. Δεν φταίνε μόνο εκείνες, αλλά και η Ομοσπονδία αφού το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να το λύσει νωρίτερα. Υπήρχε μία εκκρεμότητα για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας και εκείνες της Football League, για το πόσες ομάδες θα είναι υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν την επόμενη σεζόν.

Η ΕΠΟ, βάσει νόμου, δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει και να εισηγηθεί κάποια απόφαση. Για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε σε βάθος τριετίας πώς θα είναι οι Εθνικές κατηγορίες, ώστε να μην δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα. Προσπαθήσαμε να βρούμε μία λύση στη διένεξη των δύο Ενώσεων.

Από τη στιγμή που δεν υπήρχε νομιμοποίηση και από τη στιγμή που δεν συνεννοήθηκαν οι δύο Ενώσεις, οι Παγκόσμιοι Κανονισμοί προβλέπουν την προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Είχε δημιουργηθεί και άλλες φορές ανάλογο πρόβλημα, όμως είχε λυθεί συναινετικά».

Για το αν είναι σύμφωνες οι δύο Ενώσεις:

«Η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν μπορεί να προσβληθεί από πουθενά, εκτός αν κάποιος πάει στο CAS. Δεν τίθεται, όμως, τέτοιο ζήτημα».

Για το πότε θα βγει η απόφαση από το αρμόδιο Οργανο:

«Η διαδικασία, όπως το διάβασα από το Καταστατικό, θα έχει ολοκληρωθεί σε δέκα μέρες και δεσμεύει τις δύο Ενώσεις».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

«Δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα με τις αναδιαρθρώσεις των πρωταθλημάτων. Στη Σούπερ Λίγκα θα έχουμε 16 ομάδες, στη ΦΟΤ είναι 18 ομάδων σε έναν όμιλο. Στη Γ’ Εθνική είναι στους τέσσερις ομίλους των 16 ομάδων».

Για τα επεισόδιο στο Αιγάλεω-ΑΕΚ

«Τέτοιου είδους περιστατικά μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω»

Για το θέμα της ανανέωσης του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική

«Θα έχει λήξει μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, αφού έχει δεσμευτεί πως τότε θα δώσει την τελική απόφασή του. Εγώ εκτιμώ κατά 99% πως θα είναι θετική η απάντησή του…».

To Top