ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντζιος: “Το Κύπελλο στην ώρα του, τώρα μόνο νίκη στο Περιστέρι”

O Άκης Μάντζιος μίλησε για το παιχνίδι του Άρη με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι…

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:

“Ναι, την αφήσαμε πίσω! Χαρήκαμε για το αποτέλεσμα της περασμένης Τρίτης, αλλά μετά συγκεντρωθήκαμε στην προετοιμασία για τον αγώνα με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα. Αυτό ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε κι αυτό κάναμε. Είναι ένα παιχνίδι με μια καλή και δύσκολη ομάδα, όπως ο Ατρόμητος”.

Σχετικά με το τι είπε και τι ζήτησε από τους παίκτες του εν όψει αυτού του αγώνα, επισήμανε τα εξής: “Κατ’ αρχάς, εστιάσαμε στον εαυτό μας. Το κυριότερο ήταν να ξεκουραστούμε, αλλά και να διαχειριστούμε κάποιους παίκτες, οι οποίοι έχουν συνεχόμενα παιχνίδια. Να κάνουμε το απαραίτητο rotation, με βάση και τους τραυματισμούς μας. Αναλύσαμε τον αντίπαλο και σταθήκαμε στα δυνατά κι αδύνατα σημεία του. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε στο Περιστέρι και να νικήσουμε”.

Όσο για το πώς διαχειρίστηκε η τεχνική ηγεσία της ομάδας τη χαρά των παικτών για τη νίκη στο Αγρίνιο, εξήγησε: “Είναι ένας θεσμός το Κύπελλο, που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Όλος ο οργανισμός το θέλει να πάρουμε το Κύπελλο. Χαρήκαμε, λοιπόν, την ημέρα του αγώνα με τον Παναιτωλικό, αλλά και την επόμενη, που κάναμε ένα βήμα σημαντικό, χωρίς να ξεχνάμε, όμως, ότι δεν έχει τελειώσει κάτι ακόμη. Πρέπει να προχωρήσουμε κι αυτό κάνουμε. Κοιτάξαμε να προετοιμαστούμε πνευματικά κυρίως, γιατί σωματικά δεν είχαμε χρόνο, για το επόμενο παιχνίδι”.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο στόχος του Άρη μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, ο Μάντζιος στάθηκε στα εξής: “Θέλουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Τι θα καταφέρουμε, θα το δούμε. Πλέον, πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και να κοιτάξουμε να καλύψουμε τους βαθμούς που χάσαμε, ειδικά στα δύο τελευταία παιχνίδια. Αυτό συνέβη γιατί ίσως -υποσυνείδητα- το μυαλό μας ήταν στο Κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση”.

Αναφορικά με το πόσο βοηθά την ομάδα για τη συνέχειας ο κύκλος των έξι προηγούμενων αγώνων χωρίς ήττα, είπε: “Σίγουρα μας βοηθάει, κυρίως ψυχολογικά. Ήταν ένα διάστημα σαράντα ημερών, στο οποίο η ομάδα εξαντλήθηκε, λόγω των πολλών αγώνων και των μετακινήσεων. Όλο αυτό μας έφερε και πνευματική και σωματική κόπωση. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια καλύτερα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και να είμαστε πιο καλά βαθμολογικά. Δεν τα καταφέραμε, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο μέχρι να πάει η ομάδα σε κανονικές εβδομάδες και να είναι πιο ξεκούραστη για το φίνις της σεζόν”.

Εστιάζοντας στον αγώνα με τον Ατρόμητο, για το ότι ο αντίπαλος έχει πέντε σερί αγώνες χωρίς νίκη ο Μάντζιος σχολίασε: “Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Ο Ατρόμητος είχε δύσκολο πρόγραμμα. Είναι μια καλή ομάδα, που βασίζεται στη δύναμή της και στο τρανζίσιον. Είναι ένα παιχνίδι, που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Πρέπει να μπούμε από την αρχή αποφασισμένοι για τη νίκη”.

To Top