ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντζιος: “Χαρούμενοι για τη νίκη, θυμωμένοι για αυτές που δεν πήραμε”

O Άκης Μάντζιος μίλησε για τη νίκη του Άρη και όχι μόνο μετά το τέλος του αγώνα  με τον ΠΑΟΚ

Οι δηλώσεις του προπονητή του Άρη στη συνέντευξη τύπου:

“Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα. Η νοοτροπία μας… Γενικά το κλίμα είναι πολύ καλό. Ορισμένες φορές, ό,τι καινούργιο χτίζεται θα έχει και σκαμπανεβάσματα. Το θέμα της νοοτροπίας όμως πρέπει να το αποβάλουμε.

Σημαντική και δίκαιη νίκη απέναντι σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται από το “θέλω” κάθε ομάδας. Τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένοι και σοβαροί. Δεν δώσαμε δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να μας απειλήσει. Θα μπορούσαμε ένα γκολ ακόμα αλλά με μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, με εξαιρετικό ρόστερ, είναι λογικό να δεχτείς πίεση. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε και πήρε τους τρεις βαθμούς”.

Για το κοντράστ στις αλλαγές των δύο ομάδων:  “Σίγουρα, διότι και τα άλλα παιδιά είχαν καιρό να παίξουν. Οι λύσεις ήταν περιορισμένες όσον αφορά την ετοιμότητα των παικτών. Σε άλλα ματς δεν πήραμε αυτά που θέλαμε από τις αλλαγές”.

Για τη νοοτροπία των ντέρμπι: “Τα αποτελέσματα αυτό λένε… Ίσως να είμαστε για ντέρμπι. Σοβαρά όμως, όταν έχουμε αυτή τη νοοτροπία στα ντέρμπι και στα άλλα όχι την ίδια εικόνα, όπως στα δύο τελευταία που αυτοκτονήσαμε, είμαστε χαρούμενοι αλλά παράλληλα θυμωμένοι και οργισμένοι για τις νίκες που δεν πήραμε”.

Για την επιλογή του Σαβέριο πάνω στον Βιερίνια: “Νομίζω ότι πήρε τον χρόνο του… Είχε μία ατυχία που τον πήγε πίσω. Είναι πολύ καλός παίκτης. Έχει ποιότητα. Περιμέναμε τη στιγμή… Ίσως πήρε και περισσότερο χρόνο απ’ όσο μπορούσε. Του αξίζουν συγχαρητήρια”.

Για την πολύ καλή αντιμετώπιση των ατού του ΠΑΟΚ: “Δεν είναι θέμα προπονητή αλλά ομάδας. σίγουρα στις ήττες φταίει περισσότερο ο προπονητής, ειδικά στην Ελλάδα. Είναι συλλογική προσπάθεια. Διαβάσαμε τον ΠΑΟΚ πολύ καλά και τα παιδιά υπηρέτησαν το πλάνο πάρα πολύ καλά. “.

Για τα νέα πρόσωπα στον πάγκο: “Ακόμα δεν υπάρχει δυνατότητα αξιολόγησης ετοιμότητας. Είναι σημαντικό ότι έρχονται από ομάδες… Είναι παιδιά που έχουν εμπειρία, αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ομάδας και τη δεδομένη στιγμή είναι σημαντικό να τους έχουμε λόγω της προσωπικότητάς τους.

Για τον Μάνου Γκαρθία: “Εάν το ματς πήγαινε αλλιώς μπορεί να έπαιζε. Δεν αργεί όμως…¨.

Σχετικά με τις μεταγραφές:  “Δεν μπορώ να απαντήσω τις μεταγραφές. Εγώ βλέπω το ρόστερ που έχω στα χέρια μου. Και μεταγραφή να κάνουμε, δύσκολα θα μας βοηθήσει στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Επειδή μιλάμε παράλληλα για το τρίτο σερί ματς σε μία εβδομάδα, -πρέπει να δούμε πώς θα παρουσιαστούμε φρέσκοι”.

To Top