Μήτογλου: “Υπήρξε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, όνειρο ζωής το κολέγιο, είχα μόνο κέρδος από τον Άρη”

Ο Κώστας Μήτογλου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού πριν το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων, αλλά εξήγησε σε συνέντευξή του ότι για τον ίδιο είναι όνειρο ζωής να αγωνιστεί στο NCAA και μάλιστα σε ένα πανεπιστήμιο σαν το Γουέικ Φόρεστ.

Η συνέντευξη του Μήτογλου δόθηκε στο mpasketmania.blogspot.gr:

Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού: «Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό πριν το Πανευρωπαϊκό, όμως εγώ είχα πάρει την απόφασή μου να ακολουθήσω το όνειρο ζωής για μένα που θα είναι η φοίτησή μου σε ένα κολέγιο της Αμερικής».

Για το τι θα ακολουθήσει μετά στην καριέρα του: «Ακόμα δεν έχω σκεφτεί κάτι για το μέλλον μου. Προς το παρών έχω κάποιο μικρό διάστημα να ξεκουραστώ προκειμένου να ταξιδέψω για το κολέγιο και να ξεκινήσω. Το συμβόλαιό μου με τον Άρη έχει λήξει και την Αμερική την είχα πάντα μέσα στο μυαλό μου αφού όπως είπα ήταν και είναι όνειρο ζωής. Ήθελα να το ζήσω γιατί αυτή είναι η μόνη ευκαιρία».

Για το αν θέλει ΝΒΑ ή προτιμάει Ευρώπη: «Δεν ξέρω ακόμα. Πάντως όλοι οι παίκτες έχουν σαν όνειρό τους το ΝΒΑ και την Ευρώπη όμως εγώ κοιτάω το πως θα προσαρμοστώ στο κολέγιο και τις ευθύνες που θα έχω εκεί και να συνηθίσω τους συμπαίκτες μου και το κλίμα εκεί».

Τι θα κρατήσει και τι θέλει να αφήσει πίσω από τον Άρη: «Στον Άρη είχα από κάποιους ανθρώπους της ομάδας και συμπαίκτες μου βοήθεια οι οποίοι ήταν αρκετοί. Πήρα πολλά από τα λόγια τους και αρκετές εμπειρίες για το επαγγελματικό μπάσκετ. Από τον Άρη δεν έχω να κρατήσω κάτι αρνητικό αφού από αυτήν την ομάδα μόνο κέρδος είχα. Οι προπονητές αποφάσιζαν για το πόσο θα παίζω ή όχι οπότε εγώ δεν μπορώ να πω κάτι περί αυτού του θέματος. Έδινα ότι μπορούσα στις προπονήσεις».

Για τον κόσμο των «κίτρινων»: «Ο κόσμος μας στήριζε συνέχεια και προσπαθούσε να είναι πάντα κοντά στην ομάδα μέσα από την αγάπη τους για τον σύλλογο».

To Top