ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μία ακόμα ηγετική εμφάνιση του Τζέγκο στα χαφ, βρίσκεται… παντού μέσα στο γήπεδο!

Στο χθεσινό ματς του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν το “Α και το Ω” των “κιτρινόμαυρων”, καταγράφοντας μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση. Ο Τζίμι Τζέγκο δικαιούται επάξια τον τίτλο του MVP, καθώς ήταν… παντού και πάντα την κατάλληλη στιγμή.

Εκμεταλλευόμενος το -όχι και τόσο καλό- ξεκίνημα του Λούκας Σάσα την φετινή σεζόν, ο Αυστραλός μέσος κατάφερε να πάρει… σπίτι του την φανέλα του βασικού. Ξεκίνησε στα πέντε από τα έξι ματς ως βασικός στο φετινό πρωτάθλημα και ήταν στους διακριθέντες. Στο μόνο που δεν έπαιξε από την αρχή, αυτό με τον ΠΑΣ, με την είσοδό του στο δεύτερο ημίχρονο συμμάζεψε την μεσαία γραμμή και έδωσε στον Άρη την ώθηση για να ισοφαρίσει τον αγώνα, ενώ ήταν πίσω με δύο γκολ.

Με την βοήθεια των γραφημάτων της Opta, μπορεί κανείς πολύ εύκολα να διαπιστώσει το γιατί χθες ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

  • Πρώτος σε κερδισμένες διεκδικήσεις με 10/12 (83.3%), ήταν ανίκητος στον αέρα με 4/4 μονομαχίες, ενώ είχε και τα περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν (3/4). Παράλληλα, είχε δύο κλεψίματα, τρία κερδισμένα φάουλ και επτά ανακτήσεις κατοχής.

  • Ο Αυστραλός έκανε τις περισσότερες από τους παίκτες του Άρη (51) με ποσοστό ευστοχίας 86.2%, ενώ είχε 11/14 στο τελευταίο τρίτου του γηπέδου. Συνολικά, ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Άρη σε ενέργειες με την μπάλα (69), ενώ, παρότι πρόκειται για καθαρά αμυντικογενή ποδοσφαιριστή, είχε και πέντε εισόδους με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, καθώς και τρεις σέντρες στην κανονική ροή του αγώνα. Μάλιστα, μόνο ο Μπρούνο Γκάμα είχε περισσότερες σέντρες και συγκεκριμένα πέντε.

 

To Top