Μανωλόπουλος: Με πιάνει ρίγος στο Παλέ!

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος περιέγραψε με τον πιο… γλαφυρό τρόπο αυτό που αισθάνθηκε όταν μπήκε στο Αλεξάνδρειο για να κάνει προπόνηση με τον Άρη. “Με πιάνει ένα ρίγος”, είπε ο άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Αλεξανδρή, που θα έχει εικόνα της ομάδας στο αυριανό – κεκλεισμένων των θυρών – φιλικό με την τουρκική Ολίν.

Ο Μανωλόπουλος μίλησε στον “ΑΡΗΣ FM 92,8”, τονίζοντας πως “είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια τεράστια ομάδα όπως ο Άρης. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας και να πάμε ψηλά. Όταν μπαίνω στο Παλέ και σκέφτομαι αυτά που έχει πετύχει η ομάδα και τους παίκτες που έχουν περάσει από αυτή, με πιάνει ένα ρίγος”.

Για την παρουσία του Βαγγέλη Αλεξανδρή υποστήριξε πως “τον είχα προπονητή δύο χρόνια σε μεγάλες στιγμές για το Μαρούσι. Επίσης ήμουν βοηθός του την περσινή χρονιά έχοντας μια πετυχημένη συνεργασία”.

Για τους στόχους του φετινού Άρη τόνισε πως “ο πήχης είναι ψηλά αλλά αν δεν αισθάνεσαι πίεση δεν μπορείς να γίνεις καλύτερος. Είναι πολύ νωρίς βέβαια για να πούμε κάτι. Η ομάδα ακόμα δεν είναι έτοιμοι όσον αφορά τους παίκτες. Περιμένουμε 2-3 προσθήκες έμπειρων παικτών που θα βοηθήσουν την ομάδα στα δύσκολα, όπως και τα νέα παιδιά. Πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός έμπειρων και νέων παικτών έτσι ώστε να κάνουμε μια καλή χρονιά και να υπάρξει μέλλον στην ομάδα”.

Ως γνώστης της αμερικανικής πραγματικότητας ο Μανωλόπουλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες των Αμερικανών κολεγιόπαιδων στα ευρωπαϊκά (και ελληνικά) δεδομένα: “Είναι πρώτη φορά έξω από τη χώρα τους και μόλις τελείωσαν το κολέγιο. Πρέπει να προσαρμοστούν. Αυτό δεν είναι εύκολο όμως. Θέλουν βοήθεια από εμάς αλλά πρέπει και οι ίδιοι να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Έχω φοιτήσει και έχω παίξει στην Αμερική. Όταν ήρθα να παίξω στην Ελλάδα και για μένα ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ”.

Για την εικόνα του νέου πρωταθλήματος σχολίασε πως “δυστυχώς κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει τη νέα χρονιά. Είναι λογικό με αυτά που περνάει η χώρα και ο αθλητισμός να υπάρξουν πολλά προβλήματα. Θέλω να είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση”.

Για την εμπειρία του στην Εθνική ομάδα, δίπλα στους Ηλία Ζούρο και Δημήτρη Πρίφτη είπε ότι “ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία. Ως ένα βαθμό καταφέραμε τον στόχο που είχαμε βάλει, την πρόκριση μας δηλαδή στο Προολυμπιακό τουρνουά. Αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε πιο πολύ. Μην ξεχνάμε ότι φέτος η ομάδα είχε πολλά νέα πρόσωπα νεαρής ηλικίας. Μας έχει μείνει βέβαια μια πικρή γεύση από το παιχνίδι με τη Γαλλία. Ήμασταν κοντά στη νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε”.

To Top