Μαρία Παντζαρτζίδου, η ομορφιά του Άρη στο φιλέ! (photogallery & video)


Τα κιτρινόμαυρα πηγαίνουν πολύ στη Μαρία Παντζαρτζίδου, η οποία δεν γεννήθηκε οπαδός του Άρη, αλλά προοριζόταν να γίνει! Μέλος του συλλόγου εδώ και μια πενταετία, έχει καταφέρει μόλις στα 22 της χρόνια να αποτελεί την αρχηγό της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, διαφημίζοντας τον Άρη στα φιλέ, με την αγωνιστική παρουσία της και όχι μόνο…

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Η 22χρονη ακραία «υποδέχθηκε» το PRESSARIS στο κλειστό της Θύρας 3 του «Κλεάνθης Βικελίδης» και μίλησε για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της, αλλά και για την συμπάθεια που τρέφει στον Γιάννη Γιαννιώτα και στον Ίκερ Κασίγιας!

pantzar09Σε ποια ηλικία εντάχθηκες στον Άρη;
Στα 17 μου. Είχα μόλις τελειώσει το σχολείο και εκείνη την περίοδο είχα υποχρεώσεις με την Εθνική, όταν με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος του Άρη. Μου είπε ότι ενδιαφέρονται να με εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας, εγώ δέχθηκα και έτσι έγινε η αρχή…

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το βόλεϊ;
Ήταν ένα άθλημα που μας άρεσε από μικρές, τόσο σ’ εμένα όσο και στη μεγαλύτερη αδερφή μου, την Ελισάβετ, η οποία είχε σπουδαίο ταλέντο και έκανε την αρχή. Ουσιαστικά, εμείς δημιουργήσαμε την ομάδα βόλεϊ των Γιαννιτσών, εκεί όπου κάναμε τα πρώτα μας βήματα. Αγαπήσαμε το άθλημα, το κυνηγήσαμε και προσφέραμε τις υπηρεσίες μας όποτε μας δόθηκε η ευκαιρία και στην Εθνική ομάδα, για έξι χρόνια η αδερφή μου και για πέντε εγώ.

Είσαι φίλαθλος του Άρη, πέρα από αθλήτριά του;
Για να πω την αλήθεια, πριν έρθω στον Άρη δεν υποστήριζα καμία ομάδα. Από τότε, όμως, που έγινα μέλος του συλλόγου, έγινα και Άρης!

Παρακολουθείς ποδόσφαιρο; Πηγαίνεις στο γήπεδο;
Έχω επισκεφθεί αρκετές φορές το «Κλεάνθης Βικελίδης», παρά το γεγονός ότι δεν παρακολουθώ πολύ συχνά ποδόσφαιρο. Πέτυχα την ομάδα και στις καλές και στις άσχημες στιγμές της, αλλά αυτό που κρατάω είναι οι επιτυχίες, κυρίως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

pantzar04Αγαπημένος παίκτης της ομάδας;
Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Ωστόσο, αν έπρεπε να επιλέξω, θα διάλεγα τον Γιάννη Γιαννιώτα. Είναι ένας νέος ποδοσφαιριστής που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, αλλά πάνω απ’ όλα διάθεση και πείσμα. Θεωρώ ότι πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στα νέα παιδιά, όπως ο Γιαννιώτας, ώστε να αποδείξουν τί αξίζουν.

Ποιον θα ψήφιζες ως τον ωραιότερο αθλητή στον κόσμο;
Θα έδινα την ψήφο μου στον Ίκερ Κασίγιας! Διαθέτει όλο το πακέτο θα έλεγα! Πάνω απ’ όλα, όμως, τον θαυμάζω σαν αθλητή για αυτά που έχει καταφέρει. Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή.

Πώς καταφέρνεις να συνδυάζεις τις σπουδές σου στο Πολυτεχνείο με τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις;
Ο πρωταθλητισμός απαιτεί θυσίες και η αλήθεια είναι ότι πάντα ήταν δύσκολο να συνδυαστούν αυτά τα δύο. Παλιότερα είχα το σχολείο, τώρα έχω το Πανεπιστήμιο. Πάντα θυσίαζα πράγματα, είτε για να πάω στην προπόνηση, είτε για να παίξω σε αγώνες. Αν όμως αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, τότε τα καταφέρνεις. Αυτό είναι το μυστικό.

Στον ελεύθερό σου χρόνο με τι σου αρέσει να ασχολείσαι;
Δυστυχώς, ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος. Οι προπονήσεις είναι καθημερινές και η σχολή πολύ απαιτητική… Ωστόσο, «κλέβω» λίγο χρόνο για να δω μία ταινία ή να διαβάσω κάποιο βιβλίο.

Αγαπημένο είδος ταινίας;
Παρακολουθώ μανιωδώς περιπέτειες, αλλά μου αρέσουν και οι ρομαντικές.

pantzar17Ποιον τρόπο διασκέδασης επιλέγεις συνήθως;
Πρώτη μου επιλογή είναι να πάω σινεμά. Από εκεί και πέρα, προτιμώ τα μικρά και ήσυχα μαγαζιά για ένα κρασί, όπου θα μπορώ να συζητήσω και να περάσω καλά. Δεν μου αρέσει η φασαρία!

Τι είναι ο Άρης για σένα;
Ο Άρης είναι η ομάδα που με στήριξε τα τελευταία πέντε χρόνια. Μου έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσω εμπειρίες τόσο στην Α1, όσο και στην Α2 κατηγορία. Αντίστοιχα, κι εγώ από την πλευρά μου, έκανα και κάνω ό,τι μπορώ για να προσφέρω στον σύλλογο.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με την ομάδα;
Μπορεί φέτος τα πράγματα να μην εξελίχθηκαν έτσι όπως θα θέλαμε και να μην καταφέραμε να κυνηγήσουμε την άνοδο στην Α1 κατηγορία, ωστόσο προσπαθήσαμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Και για την ομάδα, αλλά και η καθεμία για τον εαυτό της. Ευελπιστώ ότι την ερχόμενη σεζόν ο Άρης θα παρουσιαστεί πιο δυνατός και θα μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδο με αξιώσεις.

Ο δικός σου προσωπικός στόχος ποιος είναι;
Το καλοκαίρι τελειώνω την σχολή μου και θα ήθελα στη συνέχεια να κάνω ένα μεταπτυχιακό. Από εκεί και έπειτα, θα ήθελα να συνεχίσω το βόλεϊ, που τόσο αγαπώ και θέλω να ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά γενικότερα. Σίγουρα, οι συνθήκες που επικρατούν, δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε όνειρα, τόσο για τον αθλητισμό, όσο και για τη ζωή γενικότερα. Θέλω, όμως, και προσπαθώ να είμαι πάντα αισιόδοξη!

Η Μαρία Παντζαρτζίδου φωτογραφίζεται για το PRESSARIS:
{gallery}karaoglanidis/pantzartzidou{/gallery}

Η αρχηγός των «κίτρινων» μιλά για τον εαυτό της, αλλά και για το τι σημαίνει ο Άρης γι’ αυτήν:
{youtube}ECH1WDyboYg|480|360|1{/youtube}

To Top