Μαρκόπουλος: “Ο Άρης μετά τις αλλαγές βρήκε καλή χημεία”

Ο Σούλης Μαρκόπουλος εστίασε την προσοχή του στο σκάουτινγκ του Άρη στο καλό περιφερειακό σουτ που έχουν οι κίτρινοι, αλλά και στην άμυνα που παίζουν. Παραδέχτηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ πως ο Άρης έχει βρει καλή χημεία και θεωρεί πως όποιος ελέγξει τον ρυθμό θα επικρατήσει.

Ο Μαρκόπουλος μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ τονίζοντας πως “πρόκειται για ένα κλασικό παιχνίδι, αν και οι καταστάσεις είναι πλέον πολύ διαφορετικές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες στο Ελληνικό πρωτάθλημα έχουν μειώσει το ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά είναι ένα ντέρμπι στο οποίο καλούμαστε και οι δύο ομάδες να αποδείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ”.

Αναφερόμενος στο τακτικό κομμάτι παρατήρησε πως “ο Άρης το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά τις αλλαγές που έχει κάνει έχει βρει καλή χημεία, είναι μία ομάδα που είναι πολύ δυνατή έξω από την γραμμή των τριών πόντων, αλλά μπορεί να παίξει καλά και κοντά στο καλάθι και να απειλήσει. Παίζουν και σκληρή άμυνα κι εμείς πρέπει να βρούμε τρόπους να σταματήσουμε το επιθετικό τους παιχνίδι, να βρούμε τα αδύνατά τους σημεία και να χτυπήσουμε σε αυτά. Είχαμε προβλήματα στην προετοιμασία, ενώ δεν θα έχουμε και τον Αντριουσκεβίτσιουτς” και κατέληξε: “Όλοι οι παίκτες, πολύ περισσότερο οι Ελληνες, γνωρίζουν τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια και με την παρουσία του κόσμου, που πιστεύω ότι θα έρθει στο γήπεδο και θα δημιουργήσει μία ζεστή και σωστή ατμόσφαιρα, μπορούμε να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι όποια ομάδα θα μπορέσει να κοντρολάρει τον ρυθμό του αγώνα, να ελέγξει το ματς και να επιβάλει το δικό της παιχνίδι θα επικρατήσει”.

Δηλώσεις για το αυριανό παιχνίδι έκανε και ο Ντάντε Στίγκερς τονίζοντας πως “είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, για την πόλη ολόκληρη και αυτό το κατάλαβα πολύ περισσότεροι πέρσι, ειδικά με τα συνεχόμενα ματς στα πλέι οφ. Κάναμε καλή προετοιμασία, πιστεύω ότι ξέρουμε αρκετά για τον αντίπαλό μας και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουμε στη νίκη. Όλα παίζουν ιδιαίτερο ρόλο σε αυτά τα ματς, και η άμυνα και τα ριμπάουντ, αλλά και ο ρυθμός του αγώνα, αλλά πολύ περισσότερο η ψυχολογία. Για αυτό και θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας η παρουσία των φιλάθλων μας. Εμείς θέλουμε να τους δούμε στις θέσεις τους να μας ενισχύσουν ως το τέλος του αγώνα και να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τους ικανοποιήσουμε”.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top