Μας συγχωρείτε (και πάλι) διακοπή…

Ο Άρης επιχειρεί μια νέα αρχή, θέλοντας να δουλέψει σκληρά στη διακοπή του πρωταθλήματος… Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, μια και οι κίτρινοι βρίσκονται στη φάση της αφετηρίας για 4η φορά φέτος. Η ένδειξη της Σούπερ λίγκας: «Μας συγχωρείτε διακοπή…» έχει γίνει βίωμα. Τις άλλες τρεις αποσυντονίστηκαν  και βγήκαν από τον ρυθμό τους. Αυτήν τη φορά, οι κίτρινοι ίσως περιμένουν να βγουν μόνο ωφελημένοι.

Μπορεί να θεωρήσουμε ότι είναι η πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος που προκάλεσε χαμόγελα ανακούφισης στην ομάδα. Η άφιξη του Μίχαλ Πρόμπιερζ καθιστά αναγκαίο τον χρόνο, που θα χρειαστεί να δουλέψει για να δώσει κάποια από τα στοιχεία της ανάκαμψης της ομάδας.

Στις άλλες τρεις τι έγινε όμως;

Η πρώτη ήταν μετά την πρεμιέρα (ο Θεός να το κάνει έτσι…) του πρωταθλήματος. Ο Άρης έφυγε με το άδικο 0-0 από τα Γιάννινα, δείχνοντας ότι με την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου είναι σε καλό δρόμο. Οι υποχρεώσεις της Εθνικής του έκοψαν τον ρυθμό. Με την επιστροφή στη δράση χάνει εντός έδρας με 0-1 από τον Ατρόμητο στην 2η αγωνιστική της κούρσας.

Η δεύτερη διακοπή έμοιαζε με… τιμωρία. Ήταν και παρατεταμένη. Το περιβόητο πρωτάθλημα με τις ομάδες Α και Β ανάγκασε τον Άρη να καθίσει χωρίς δράση για δυο συνεχόμενες αγωνιστικές. Μια διακοπή που τον έβγαλε τελείως ρυθμού, αποσυντονίζοντας τον… Με την έναρξη του πρωταθλήματος βρέθηκε στην… 5η αγωνιστική και έμεινε στο 0-0 με την Ξάνθη.

Για να έρθει αμέσως η τρίτη διακοπή. Λόγω Εθνικής και πάλι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι την 6η αγωνιστική ο Άρης έπαιζε μια φορά τον μήνα! Στην επιστροφή του στη δράση αντιμετώπισε Εργοτέλη (1-1) και στη συνέχεια μπήκε στην… πρωτόγνωρη διαδικασία να δώσει φέτος τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. Ακολούθησαν οι αγώνες με ΠΑΟΚ (1-1), ΑΕΚ (0-3) και Ολυμπιακό (2-3).

Φτάνοντας αισίως στην 10η αγωνιστική (και πριν από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη) ο Άρης θα πρέπει να περιμένει και πάλι την τέταρτη διακοπή του πρωταθλήματος γι αυτόν μέσα σε λιγότερο από 2,5 μήνες!

Μόνο που αυτήν την φορά, ίσως λειτουργήσει το «κάθε εμπόδιο σε καλό», με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ να σημάνει την αγωνιστική αντεπίθεση των κίτρινων.

To Top