Ματσάρα στο Λονδίνο και εκδίκηση της Τσέλσι, δώδεκα γκολ στο Ρέντινγκ-Αρσεναλ! (video)

Η Τσέλσι πήρε εκδίκηση από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία και απέκλεισε στο Λιγκ Καπ, κερδίζοντας την ματσάρα στο Λονδίνο με 5-4! Οι “μπέμπηδες” προηγήθηκαν τρεις φορές, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να φύγουν ξανά νικητές από το Στάμφορντ Μπριτζ.

Με γκολ των Γκιγκς, Τσιτσαρίτο και Νανί η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προηγήθηκε τρεις φορές, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το 2-3 στις καθυστερήσεις. Ο Αζάρ με πέναλτι στο 94′ ισοφάρισε σε 3-3 και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου ο Ντάνιελ Στάριτζ στο 97′ έκανε το 4-3, ολοκληρώνοντας την ανατροπή και ο Ραμίρες στο 116′ έκανε το 5-3. Με πέναλτι του Ράιαν Γκιγκς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μείωσε για το τελικό 5-4, κάνοντας δραματικά τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ματσάρα και στο Ρέντιγκ-Άσεναλ

Εκεί που σταματάει η ποδοσφαιρική λογική, αρχίζει το Ρέντιγκ-Άρσεναλ. Απίστευτη ανατροπή για τους «κανονιέρηδες» που από 4-0, το γύρισαν σε 5-7!

Στο πρώτο μέρος του αγώνα οι νεοφώτιστοι μόλις στο 12′ πήραν το προβάδισμα με τον Ρόμπερτς και αφού ο Κοσιενλί έκανε με αυτογκόλ το 2-0 στο 19′, ήρθε ο Λέιερτγουντ στο αμέσως επόμενο λεπτό για να πετύχει και τρίτο τέρμα. Βέβαια η ιστορία δεν τελείωσε εκεί, αφού η Ρέντινγκ, είχε και τέταρτο γκολ να «κεράσει» την αντίπαλό της στο πρώτο μέρος, το οποίο ήρθε στο 37′ με τον Χαντ, για να μειώσει στις καθυστερήσεις ο Γουόλκοτ.

Στην επανάληψη δυσκολεύτηκε ξανά η Άρσεναλ, που έπρεπε να περάσει το πρώτο 20λεπτο για να κάνει το 4-2 ο Ζιρού και στην συνέχεια το ματς να φτάσει το 89′ για να μειώσει στο γκολ ο Κοσιενλί.

Από εκεί και πέρα άρχισαν τα… όργια στον αγωνιστικό χώρο, αφού στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γουόλκοτ έστειλε το ματς στην παράταση κι ενώ ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ότι είχε λήξει ο επιπλέον χρόνος (υποδείχθηκαν τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων).

Στην παράταση ήρθε ο Σαμάκ για να ολοκληρώσει την ανατροπή (103′), όμως η Ρέντινγκ δεν είχε την διάθεση να τα παρατήσει τόσο εύκολα και στο 115′ ο Πογκρέμπνιακ έκανε το 5-5. Όλα αυτά μέχρι τις καθυστερήσεις του έξτρα χρόνου, αφού η Άρσεναλ επιφύλασσε δύο «κανονιές» ακόμα, πρώτα με τον Γουόλκοτ που έκανε χατ τρικ κι έπειτα με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σαμάκ, που έγραψε το απίστευτο 5-7!

Σε άλλα παιχνίδια για το Λιγκ Καπ η Σουόνσι νίκησε με 3-1 την Λίβερπουλ και πήρε τεράστια πρόκριση στο “Άνφιλντ”, ενώ η Νόριτς νίκησε 2-1 την Τότεναμ.

 

To Top