Μεγάλο ενδιαφέρον για τους 4ους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Β. Ελλάδας

Λίγες ημέρες απέμειναν για την έναρξη των των Αγώνων του Εργασιακού Αθλητισμού Β. Ελλάδας, οι οποίοι διεξάγονται φέτος, για 4η φορά.

Στις 13 και 14 Μαΐου 2023, οι ομάδες θα πάρουν τις θέσεις τους για τους Αγώνες, οι οποίοι αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, μετά την απουσία τους, λόγω του Covid-19.

Όσο πλησιάζουμε στην έναρξη, το ενδιαφέρον αυξάνεται ολοένα και περισσότερο από εταιρείες της περιοχής.

Δικαιώματα να λάβουν μέρος στους Αγώνες, έχουν εργαζόμενοι εταιρειών, από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα αγωνίσματα είναι τα εξής:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΣΚΑΚΙ

BOWLING

PETANQUE

SPARTAN RACE

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΧΛΜ

DARTS

PADEL

BASKETBALL

TENNIS

TABLE TENNIS

Οι 4οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Β. Ελλάδος θα διεξαχθούν στις εξής εγκαταστάσεις:

Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Ten Pin Bowling στην Καλαμαριά

Αθλητικό Κέντρο Τζιόλας στη Θέρμη

Α.Σ. ΠΕΡΑ στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης

Δικαίωμα συμμετοχής

Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

Εταιρίες/Οργανισμοί Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα

Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί

Εταιρικές ομάδες, ήδη υπάρχουσες ή νεοσύστατες

Ομάδες με εργαζόμενους από διαφορετικές εταιρείες/οργανισμούς

Ελεύθεροι Επαγγελματίες

Μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα/εργαζόμενοι

Εταιρικές ομάδες από το εξωτερικό (μέλη του WFCS και EFCS)

Ποιος είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας αποτελεί πιστοποιημένο φορέα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία θα έχει υπό την αιγίδα της, όλες τις διοργανώσεις εντός του 2023.

Οι αγώνες της Β. Ελλάδας  συνδιοργανώνονται με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας / Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακόμη έχουν την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης), του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Helexpo, του Ελληνο-γερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της

Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ).

Υποστηρικτές των αγώνων είναι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος.

Οι στόχοι του εργασιακού αθλητισμού 

Βασικοί στόχοι των αγώνων του εργασιακού αθλητισμού είναι η ενθάρρυνση των εργαζομένων στην άθληση, με κύριο σκοπό τη βελτίωση της υγείας τους, αλλά και την τόνωση των κοινωνικών δεξιοτήτων και συναναστροφών, μέσω της ευεξίας που προσφέρουν οι αγώνες και ο αθλητισμός γενικότερα.

Μετά την ολοκλήρωση του event, η διοργάνωσή τους θα μεταφερθεί στην Αθήνα, όπου και θα φιλοξενηθούν οι «11οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού», από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου 2023.

Τον Νοέμβριο, ακολουθεί το Εταιρικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2024.

Σπύρος Καραβούλης: «Οι Αγώνες βελτιώνουν την κουλτούρα των εργαζομένων για άθληση»

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων κος Σπύρος Καραβούλης αναφέρθηκε τόσο στους Αγώνες όσο και στους στόχους του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε γόνιμο έδαφος για να ανθίσουν και να αναπτυχθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες από εταιρείες και εργαζόμενους, έτσι ώστε ο εργασιακός αθλητισμός να συνεισφέρει ενεργά στην εξέλιξη της κουλτούρας των εργαζομένων για άθληση και του αθλητικού πολιτισμού στην Ελλάδα. Είναι ευχάριστο ότι ο εργασιακός αθλητισμός δυναμώνει”.

Και συμπλήρωσε κάνοντας αναφορά στον Οργανισμό: “Ο HOCSH εκπροσωπεί την Ελλάδα ως συνεργάτης και ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εταιρικού Αθλητισμού (EFCS & WFCS), συμμετέχοντας μάλιστα στη Διοίκησή τους. Παράλληλα, λειτουργεί υπό την αιγίδα τους, εξασφαλίζοντας τεχνογνωσία, ανταλλαγή καλών πρακτικών και συμμετοχή των Ελληνικών ομάδων στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις τους.

Η Ευρωπαϊκή (EFCS) και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού (WFCS) έχουν στόχο την ανάπτυξη και προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων στο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες διοργανώνονται σε δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης και συγκεντρώνουν αθλητές από 45 χώρες συγκεντρώνοντας πάνω από 7500 αθλητές που διαγωνίζονται σε περίπου 30 αθλήματα”.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: https://www.hocsh.org/

To Top