ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με “κατεβασμένα τα χέρια” ο Άρης, έχασε (1-0) από ΠΑΟΚ και Μπόγκναρ

Κατώτερος των περιστάσεων ο Άρης στο πρώτο παιχνίδι του 2023, γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 16η αγωνιστική της Super League, με τους γηπεδούχους να έχουν και τη βοήθεια του διαιτητή Μπόγκναρ, που στη φάση του γκολ δεν είδε καθαρό φάουλ πάνω στον Πίρσμαν, ενώ νωρίτερα έδωσε πέναλτι “φάντασμα” το οποίο εξουδετέρωσε ο Κουέστα. 

Ο Άρης πίεσε ουσιαστικά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, είχε μοναδική ευκαιρία με τον Μαντσίνι στο 29′, που όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο είχε μόνο την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να καταφέρει το κάτι παραπάνω, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0, παρά τις αλλαγές του Άλαν Πάρντιου.

Σε γενικές γραμμές ο Άρης ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις του αγώνα, χάνοντας ένα σημαντικό ντέρμπι, μετά από πέντε συνεχόμενα αήττητα.

ΜΕ 4-2-3-1 Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΝΤΑΡΙΝΤΑ

Ο Άλαν Πάρντιου επέλεξε για την αναμέτρηση τους Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα τους Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, κεντρικά χαφ τους Νταρίντα και Ετέμπο, μπροστά τους τον Ματέο Γκαρσία, στις πτέρυγες τους Μαντσίνι και Ιτούρμπε και κορυφή τον Γκρέι

ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ

Στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα ο Άρης προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να πάρει την κατοχή της μπάλας, όμως ο αντίπαλος ήταν πολύ προσεκτικός στα μετόπισθεν και δεν άφησε περιθώριο, το οποίο να εκμεταλλευτούν οι κιτρινόμαυροι.

ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΚΟΥΕΣΤΑ

Στο 16΄φάνηκε για πρώτη φορά η διάθεση του διαιτητή να παίξει ΠΑΟΚ. Μετά από κόρνερ και ψαλιδάκι του Ίνγκασον η μπάλα έφυγε εκτός χωρίς να ανησυχήσει ο Κουέστα, όμως Μπόγκναρ και VAR ανακάλυψαν πέναλτι για υποτιθέμενο χέρι του Ιτούρμπε.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις, το πέναλτι εκτέλεσε ο Σβαμπ, ο Κουέστα έπεσε εξαιρετικά στην αριστερή του γωνία και αφού η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι απομακρύνθηκε.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΟ 25′ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Ο Άρης είχε την πρώτη του ευκαιρία στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης όμως το σουτ του Νταρίντα κατέληξε άουτ. 4 λεπτά αργότερα, στο 29′ ο Μαντσίνι βρέθηκε σε θέση βολής, αφού κουβάλησε την μπάλα μετά το βολέ του Κουέστα, εκτέλεσε, αλλά έστειλε λίγο έξω την μπάλα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία.

ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΓΚΟΛ… ΦΑΟΥΛ 

Στο 34′ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι. Ο Ολιβέιρα έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Κωνσταντέλια, που σέρβιρε για τον Νάρεϊ, ο οποίος με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα, με την μπάλα να κυλάει σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας και να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ίνγκασον χρίστηκε σκόρερ με ψαλιδάκι μετά απο κεφαλιά του Κουλιεράκη, ο οποίος όμως είχε ξεκάθαρα ανατρέψει τον Πίρσμαν όταν έκανε την κεφαλιά. Παρόλα αυτά ο Μπόγκαν και το VAR δεν είδαν, δεν άκουσαν και κατοχύρωσαν κανονικά το γκολ υπέρ των γηπεδούχων.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΜΑΝΟΥ ΓΚΑΡΘΙΑ

Με την έναρξη του β ημιχρόνου, οι διακοπές ήταν πολλές αφού οι παίκτες του ΠΑΟΚ φρόντιζαν με κάθε ευκαιρία να παγώνουν τον ρυθμό του αγώνα. Στο 63′ πέρασε ο Μάνου Γκαρθία στη θέση του Ιτούρμπε. Με αυτή την αλλαγή ο Ματέο Γκαρσία μετατοπίστηκε στα πλάγια και ο Μάνου πήγε μπροστά από τους Ετέμπο και Νταρίντα.

ΚΑΜΑΤΣΟ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ, ΜΑΤΕΟ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ

Η μετατόπιση του Ματέο Γκαρσία στα πλάγια δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Άλαν Πάρντιου έριξε στο ματς τον Καμάτσο, βγάζοντας τον Νταρίντα και μετατοπίζοντας τον Ματέο στον άξονα.

Ο Άρης είχε την κατοχή από το 70′  και μετά όπως δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνος για την εστία του Κοτάρσκι.

Έτσι μοιραία ο Άρης έφυγε με άδεια χέρια, μια πικρή ήττα μη μπορώντας να βρει ευκαιρίες να σκοράρει.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα.

ΑΡΗΣ (Πάρντιου): Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Οντουμπάζιο, Ετέμπο, Νταρίντα (79′ Καμάτσο), Ματέο, Ιτούρμπε (63′ Μάνου Γκαρθία), Μαντσίνι, Γκρέι

Διαιτητής: Τάμας Μπόγκναρ.

Βοηθοί:Μπούζας Μπάλας, Κόμπορ Πέτερ

4ος: Παπαδόπουλος, VAR ο Μπέρκε Μπάλαζ.

To Top